98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’Ajuntament i Aqualia destinen 10.000 euros per ajudar als ciutadans que no poden pagar el rebut de l’aigua

L’Ajuntament i Aqualia destinen 10.000 euros per ajudar als ciutadans que no poden pagar el rebut de l’aigua

El conveni signat per l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca  i el delegat de Barcelona i Girona d’Aqualia, Manel Gómez servirà per garantir l’accés al servei bàsic de l’aigua potable i el sanejament i evitar el tall del subministrament d’aigua potable a les persones que es troben en situació de pobresa.

 

L’any passat, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües a la ciutat, van signar un conveni per crear un Fons Social de Solidaritat per garantir l’accés al servei bàsic de l’aigua potable i el sanejament i evitar el tall del subministrament d’aigua potable a les persones que es troben en situació de pobresa.

Amb 5.000 euros de dotació, aportats per Aqualia a fons perdut, durant l’any 2015, es van beneficiar d’aquesta ajuda 66 famílies de Sant Andreu de la Barca.

Ara, Ajuntament i Aqualia han decidit doblar l’import destinat a aquesta finalitat social, de manera que l’empresa aportarà 10.000 euros per al 2016 i que s’atorgaran amb l’informe previ dels serveis socials municipals que valoren el compliment dels requisits establerts per a la gestió d’aquets ajut.

Les persones interessades poden sol·licitar l’estudi de la seva situació a l’oficina d’atenció a situacions de pobresa energètica de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, o a les oficines del Servei Municipal d’Aigües, on els informaran de tots els ajuts socials.

Quan l’informe tècnic dels Serveis Socials Municipals determini que un sol·licitant reuneix les condicions per a rebre  l’ajuda del Fons Social de Solidaritat, aquests ho comunicaran per escrit tant al sol·licitant com a Aqualia, que un cop validades, deixarà exempt de l’obligació de fer front al pagament les factures de consum d’aigua quecorresponguin.