98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Acord amb el Col·legi d’Advocats de Sant Feliu per assessorar als afectats per clàusules abusives als préstecs hipotecaris

Acord amb el Col·legi d’Advocats de Sant Feliu per assessorar als afectats per clàusules abusives als préstecs hipotecaris

La iniciativa, que compta amb el suport de la Diputació, preveu que un representant del  Col·legi d’Advocats de Sant Feliu (ICASF) es traslladi cada dimecres a les Escoles Velles i atengui als veïns afectats per aquest problema.

assesorament clàusules sòl - copiaL’atenció es farà entre les 15 hores i les 19 hores i per tenir una entrevista amb l’advocat caldrà demanar cita prèvia al departament de Salut de l’Ajuntament (93 635 64 02).

Aquest servei s’afegeix al que es presta des del mes de gener per part de l’Ajuntament, que han fet servir més de 400 persones en cinc mesos.
L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha explicat que “l’increment de peticions d’assessorament i informació ens ha portat a fer un pas endavant i doblar els recursos per donar resposta a les demandes dels ciutadans”.

Arran la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat mes de desembre, que obliga als bancs a tornar el cobrat de més per les clàusules sòl, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va posar en marxa un servei d’atenció i assessorament als afectats, que es prestava a l’Oficina Municipal d’Habitatge i a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC).

L’Oficina Municipal d’Habitatge dóna informació sobre d’altres temes relacionats amb l’habitatge, com ara la reestructuració del deute i la mediació amb els bancs en cas d’impagament.

Durant l’any passat a Sant Andreu de la Barca no es va fer cap dació en pagament, llançament hipotecari ni desnonament.