98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Un 8 de març més reivindicatiu a Sant Andreu de la Barca amb la convocatòria de la vaga feminista

Un 8 de març més reivindicatiu a Sant Andreu de la Barca amb la convocatòria de la vaga feminista

El 8 de març d’aquest  any està marcat per la vaga feminista, una vaga que ha proposat aturades de dues hores  per tal de reivindicar el paper de la dona i la igualtat.

Aturades laborals parcials per part dels sindicats UGT i CCOO i la de 24 hores que convoca CGT.

8 Març Sant Andreu de la Barca 2018 - 01

A Sant Andreu de la Barca també s’ha fet seguiment d’aquesta vaga i l’Ajuntament establerts serveis mínims de 10 a 12 del matí’, mostrant així el seu suport a la vaga convocada amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

A les 12 del midgdia s’ha concentrat variès manifestacions davant de l’Ajuntament promogudes per treballadors d’empreses de la ciutat com Nissan, Integra2, Almirall, Institut Montserrat Roig i treballadors de l’Ajuntament a més de ciutadans que s’han afegit a la convocatòria. En aquest moment s’ha fet lectura d’un manifest.

8 Març Sant Andreu de la Barca 2018 - 03

S’anomena vaga feminista perquè a banda de ser una vaga laboral i estudiantil també fa una crida de vaga en d’altres dimensions com les cures, el treball domèstic i el consum, on sovint són les dones qui realitzen majoritàriament aquestes tasques. La vaga feminista, es convoca totes les dones del món, i per primera vegada també en l’Estat espanyol.

8 Març Sant Andreu de la Barca 2018 - 111