98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / 28 anys de màgia i passió amb el Descens Internacional de Sant Andreu de la Barca

28 anys de màgia i passió amb el Descens Internacional de Sant Andreu de la Barca

El segon cap de setmana de març, Sant Andreu de la Barca viu l’emoció de la cita esportiva més important de l’any. Corredors i afició participen i comparteixen la màgia del descens amb bicicleta BTT. Es tracta d’una modalitat esportiva que consisteix a baixar per un pendent tot terreny, el més ràpid possible amb l’objectiu de posar a prova la velocitat i altres habilitats dels riders.

 

El seu origen es remunta a la dècada de 1970 als Estats Units d’Amèrica i a Sant Andreu de la Barca des de fa vint-i-vuit anys se celebra la prova del descens que serveix per iniciar la temporada.
No és casualitat que corredors internacionals i grans riders nacionals competeixin cada any a Sant Andreu de la Barca, ho fan per l’ambient que es respira al circuit i que els recorda a les grans cites internacionals.


Un circuit d’un quilòmetre amb un desnivell de 180 metres que durant gairebé trenta anys han trepitjat campions com Steve PeatFloren PayetFabien BarelDanny HartCedric Gracia, Bernat Guardia o els riders locals, Iván Oulego, Pasqual Canals, Adriàn i Aina González o els incombustibles germans Jorba.

El 28è Descens Internacional de Sant Andreu de la Barca- Gran Premi Maxxis Diputació de Barcelona està organitzat per l’entitat del Moto Club Sant Andreu amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i EsportsSAB

 

IVÁN OULEGO, LLEGENDA DEL DESCENS DE SANT ANDREU DE LA BARCA

Iván Oulego ha engrandit encara més la seva llegenda, després de disputar durant vint anys la Copa del Món de Descens, s’ha proclamat novament campió del Descens Internacional de Sant Andreu de la Barca, Gran Premi Maxxis celebrat el 13 de març.
Ho ha fet amb quaranta-cinc anys, demostrant que la seva llegenda continua intacte i que encara té forces per estar entre els millors riders.

ENTREVÍSTA VÍDEO

Oulego és l’únic corredor que ha participat en totes les proves de descens disputades a Sant Andreu de la Barca. L’any 1994 ja va aconseguir una segona posició en el seu debut a la competició, deixant clar el seu prometedor futur com a esportista d’elit.

ENTREVÍSTA ÀUDIO

REPORTATGE DIARI DE SANT ANDREU DE LA BARCA


Després sumaria dues dècades disputant la Copa del Món, on va guanyar la Copa del Món del Canadà l’any 2003, a més de fer un sisè lloc en el Campionat del Món a Itàlia i un vuitè lloc a la general de la Copa del Món, aquell mateix any. Sense oblidar-nos del Campionat d’Espanya de Descens l’any 1993 en la categoria junior i els anys 2001,2002 i 2008 en la categoria elit.

Iván Oulego, en declaracions a Ràdio Sant Andreu afirma que “el descens m’ho ha donat tot i la bicicleta m’ha donat una estabilitat. He viatjat, he viscut mil històries i he conegut món”. El corredor de Sant Andreu de la Barca assegura que “la bicicleta em serveix com a teràpia i per aquest motiu encara continuaré practicant aquest esport”.

Fotografia Antonio Obregón

 

EL DESCENS EN VIU

El rider santandreuenc Pasqual Canals, guanyador de la categoria Master 30 en el 28è Descens Internacional de Sant Andreu de la Barca, enregistra un vídeo on comparteix amb el públic l’emoció de la prova esportiva.

 

THE JORBA BROTHERS

Són quatre germans de Sant Andreu de la Barca que comparteix la passió per l’esport i la bicicleta. Ignasi, Guillem, Pau i Ferran Jorba.

COBERTURES RÀDIO SANT ANDREU DE LES DARRERES EDICIONS ANTERIORS 


2022 Iván Oulego i Nastasia Gimenez guanyen el 28è Descens de Sant Andreu de la Barca 
2021 Ajornat
2020 El sudafricà Theo Erlagsen i la francesa Nastasia Gimenez guanyen el 27è Descens de Sant Andreu de la Barca
2019 -Suspesa
2018 El francès Florent Payet guanya la 25a edició del Descens de Sant Andreu de la Barca Gran Premi Diputació Barcelona Rock Shox 

2017 Florent Payet s’endú la 24a edició del Descens de Sant Andreu de la Barca Gran Premi RockShox