98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Detingut el pressumpte autor de l’incendi forestal de Castellví de Rosanes i Martorell

Detingut el pressumpte autor de l’incendi forestal de Castellví de Rosanes i Martorell

Mossos d’Esquadra han comunicat la detenció aquest dilluns d’un home de Castellví de Rosanes com a presumpte autor d’un delicte d’incendi en grau de negligència greu. En una investigació conjunta amb Agents Rurals va fer possible indentificar a la persona  a partir dels indicis recollits al punt d’inici del foc.

La guspira d’una soldadura va provocar l’incendi  que va cremar unes 200 hectàrees  i per tant es tracta d’una negligència, al fer treballs de soldadura a menys de 500 metres de la massa forestal.

agents rurals

La investigació dels fets va començar el mateix dimarts dia 13 de juliol quan diversos agents del Cos d’Agents Rurals, a partir de les dades recollides per testimonis i amb els vestigis del foc, van poder determinar l’àrea d’inici del foc.

Els agents actuants van determinar que s’havien estat realitzant uns treballs mecànics en una tanca perimetral d’una finca a la zona de Valldaina, limítrof amb terreny forestal. A la zona es van localitzar les eines i es van poder recollir mostres de les restes d’uns treballs de soldadura, incloses les barilles de soldar. Amb els indicis recollits, el Cos d’Agents Rurals va poder identificar a una persona com a presumpte responsable d’aquests fets.

Al llarg de la investigació, els agents rurals també van treballar la possibilitat que el foc s’hagués pogut produir a partir d’una línia elèctrica que transcorre la zona. La Unitat RPAS del Grup de Suport Aeri del Agents Rurals va comprovar mitjançant drons i càmeres tèrmiques el recorregut de la línia, fet que va descartar aquesta hipòtesi al no apreciar-se cap anomalia.

El presumpte autor ha quedat detingut a les dependències dels Mossos d’Esquadra i demà passarà a disposició judicial.

 

Negligència greu

La realització de treballs mecànics és una activitat amb risc d’incendi forestal, i del 15 de març al 15 d’octubre cal disposar d’una autorització administrativa per a poder-la realitzar en terreny forestal o en els 500 metres que els envolten.

El dia i lloc on es va produir l’incendi es trobava actiu el nivell 2 del Pla Alfa i s’havien suspès les autoritzacions per l’elevat risc d’incendi forestal, per la qual cosa la realització d’aquests fets esdevenen una negligència greu.

 

 

2021071411252317085

Zapatillas salomon Salomon xa pro 3d Salomon outlet Botas salomon Salomon xt wings 3