98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / FEINA I EMPRESA – Vols acreditar les teves competències professionals?

FEINA I EMPRESA – Vols acreditar les teves competències professionals?

 acreditat

S’ha obert el periode per poder acreditar les competències professionals en 39 àmbits professionals per aquelles persones que tinguin experiencia laboral però no tenen cap reconeixement oficial que ho certifiqui.

Laura Garcia, tècnica d’Ocupació a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha comentat com ho podem acreditar i quins són els requisits.

Laura García

Podem acreditar les nostres competències professionals en àmbits com: Activitats auxiliars de magatzem, Agència de viatges i gestió d’esdeveniments, Animació sociocultural i turística, Atenció a persones en situació de dependència, Comercialització de productes alimentaris, Confecció de pàgines web, Documentació i administració sanitàries, Neteja, Sistemes microinformàtics i xarxes, Tanatopràxia o Transport i logística.

Moltes persones han adquirit competències professionals en el lloc de treball, mitjançant l’experiència professional o formació no oficial, amb la qual cosa tenen les competències, però no l’acreditació oficial. El procés d’avaluació i acreditació permet que aquestes persones puguin obtenir la certificació oficial.

Periòdicament es convoquen procediments d’avaluació i acreditació de competències professionals que permeten reconèixer l’experiència o la formació no formal i obtenir-ne una certificació oficial.

En la convocatòria de 2021, es porta a terme en diversos instituts del Departament d’Educació un nou procés d’avaluació i acreditació de les competències professionals per atendre, durant el primer torn d’oferta, 2.620 persones en 39 àmbits professionals.

QUI POT FER-HO?

S’hi pot presentar tothom qui vulgui obtenir una acreditació oficial, sempre que disposi dels requisits d’experiència professional en algun dels 39 sectors que es convoquen. Per participar-hi cal emplenar telemàticament la sol·licitud de preinscripció i adjuntar a la mateixa sol·licitud la documentació justificativa dels requisits de participació. Les persones admeses hauran de presentar els documents originals quan el centre ho requereixi.

ÀMBITS PROFESIONALS

Per tal d’incentivar l’acreditació i la qualificació professional dels treballadors de diversos sectors es convoquen les unitats de competència incloses a les qualificacions professionals dels títols d’ensenyaments professionals i dels certificats de professionalitat.

 

ENLLAÇOS DESTACATS

Àmbits professionals

Solicitud de preinscripció