98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Una quinzena de parelles lingüístiques participen en el programa del Voluntariat per la Llengua de Sant Andreu de la Barca

Una quinzena de parelles lingüístiques participen en el programa del Voluntariat per la Llengua de Sant Andreu de la Barca

A Ràdio Sant Andreu hem conegut la parella lingüística formada per Xavi Bes i Eli Díaz.


En Xavier fa de voluntari i l’Eli d’aprenenta i han comentat a Ràdio Sant Andreu la seva experència. L’Eli, nascuda a Toledo, fa tres anys que viu a Sant Andreu de la Barca i està fent cursos de català.

La responsable del Servei Local de Català Rosa Monforte, ha destacat a l’emissora municipal que el programa del Voluntariat per la Llengua està molt consolidat a Sant Andreu de la Barca i enguany s’han format una quinzena de parelles lingüístiques.

Els requisits que calen per participar-hi són ser major d’edat, parlar català en cas de voler ser voluntari, i voler millorar la conversa en català en cas de ser aprenent. També cal tenir una hora disponible a la setmana per fer les trobades per conversar fins a un total de 10 hores, és a dir, 10 setmanes.

Des del 2003 hem portat a terme, de manera ininterrompuda una edició cada any del programa Voluntaria’t per la Llengua Fins ara hi han participat més de 1.094 persones entre voluntaris i aprenents.

Un total de 475 voluntaris i 619 aprenents que acumulen més de 6.000 hores de conversa

En aquests moments també hi ha diverses entitats locals adherides al programa i un centenar de  comerços participants, establiments que utilitzen el català de la manera habitual o on els aprenents també poden practicar el català.