98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Una quinzena d’alumnes inicien un nou curs del  PFI el programa que ajuda als joves en la seva inserció laboral i formativa

Una quinzena d’alumnes inicien un nou curs del  PFI el programa que ajuda als joves en la seva inserció laboral i formativa

La formació  del PFI  s’adreça a joves entre 16 i 21 anys que es troben en atur i sense titulació de l’Eso  amb l’objectiu principal d’ajudar-los  a la seva inserció laboral i formativa.


El programa consta de  1000 hores, uns vuit mesos de formació amb una part teòrica i una altra de pràctica per aconseguir una especialització en auxiliar de comerç i atenció al públic per aquest motiu els comerços locals també hi participen oferint contractes de pràtica.

Des de fa més de  vint anys s’oforeix aquesta formació a Sant Andreu de la Barca amb resultats molt positius que han ajudat a molts joves a incorporar-se al món laboral i a continuar els seus estudis.

 

La regidora d’Educació, Anna Serra  ha donat la benvinguda a la quinzena de  de joves que han iniciat el nou curs a Sant Andreu de la Barca  i ha assenyalat que cal “que aprofitin el curs i que sempre hauran alternatives per contiunar formant-se”.

La tutora i professora,  Carmen López ha donat detalls a Ràdio Sant Andreu de la nova edició del PFI i com aconsegueixen motivar als joves “amb el dia a dia i valorant les coses bones que tenen aquests joves, a més de treballar molt”.

Dos dels alumnes que inicien aquest any el PFI , Marta i kevin de 16 i 17 anys respectivamentg ens han parlat de les motivacions. A l’escola no els hi va anar gaire bé,  i  ara volen una nova oportunitat i continuar la seva formació.

Quina durada té?
1000 hores en total (inclou 180 hores de Formació en Centres de Treball).

Qui l’organitza?
El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Andreu de la
Barca, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.