98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Torna a Sant Andreu de la Barca la passió pel Descens

Torna a Sant Andreu de la Barca la passió pel Descens

Sant Andreu de la Barca tornarà a ser la capital del descens amb la disputa de la 29a edició del Descens Internacional de Sant Andreu de la Barca-Gran Premi Maxxis. La cita el cap de setmana del 11 al 12 de març on s’esperen riders nacionals i internacionals.

Alex Oulego, president del Moto Club Sant Andreu, entitat organitzadora de l’esdevenimnet amb la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, ha avançat detalls de la prova esportiva a Ràdio Sant Andreu.

El descens compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El segon cap de setmana de març, Sant Andreu de la Barca viu l’emoció de la cita esportiva més important de l’any. Corredors i afició participen i comparteixen la màgia del descens amb bicicleta BTT. Es tracta d’una modalitat esportiva que consisteix a baixar per un pendent tot terreny, el més ràpid possible amb l’objectiu de posar a prova la velocitat i altres habilitats dels riders.

El seu origen es remunta a la dècada de 1970 als Estats Units d’Amèrica i a Sant Andreu de la Barca des de fa vint-i-vuit anys se celebra la prova del descens que serveix per iniciar la temporada.
No és casualitat que corredors internacionals i grans riders nacionals competeixin cada any a Sant Andreu de la Barca, ho fan per l’ambient que es respira al circuit i que els recorda a les grans cites internacionals.

Un circuit d’un quilòmetre amb un desnivell de 180 metres que durant gairebé trenta anys han trepitjat campions com Steve PeatFloren PayetFabien BarelDanny HartCedric Gracia, Bernat Guardia o els riders locals, Iván Oulego, Pasqual Canals, Adriàn i Aina González o els incombustibles germans Jorba.