98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sofia Lasheras, passió per la dansa i disposada a fer realitat els seus somnis

Sofia Lasheras, passió per la dansa i disposada a fer realitat els seus somnis

Sofia Lasheras té disset anys i és una ballarina de Sant Andreu de la Barca. Amb dos anys ja es va interessar per la dansa i ha estat la seva gran passió. Li agradaria dedicar-s’hi professionalment i de moment ha fet un gran pas al ser guardonada amb el Premi Nacional de Dansa Ciutat de Castelló a l’especialitat de Dansa Espanyola.

Sofia Lasheras és alumna del 6è curs del Conservatori Professional de Dansa (CPD) i va començar amb dos anys a l’escola de Sonia Navarro per passar després a la Peña Sevillista La Giralda.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca amb l’alcalde Marc Giribet i el regidor de Cultura Andreu Mitjans han volgut fer un reconeixement a Sofia Lasheras. L’acte s’ha celebrat a la Peña Sevillista La Giralda de Sant Andreu de la Barca.

Ràdio Sant Andreu ha realitzat un reportatge especial on hem pogut entrevistar a Sofia Lasheras a més d’Ana Maria Pérez i Rosario Juárez que van ser professores de la ballarina de Sant Andreu de la Barca i la seva mare Merche Heras.

Sofia Lasheras ha destacat que “per mi ha estat tot com un somni i estic molt agraïda del suport aconseguit per tot el professorat del conservatori i per tota la meva família“. La ballarina de Sant Andreu de la Barca recorda “va ser com tot un repte i un somni, perquè feia molt de temps que volia anar i al final ho vaig aconseguir”.
A més del premi, Sofia Lasheras ha aconseguit diverses beques com a oient al Ballet Flamenco de Andalucía, així com invitacions com a oient al Ballet Nacional de España i a les companyies Ibérica de Danza. Amb les beques aconseguides, assegura “intentaré aprofitar tot al màxim, perquè això són companyies que han estat molt referents des de ben petita. Ara intentaré organitzar-me bé per poder aprofitar totes les beques, perquè em fa una il·lusió increïble”.
Amb dos anys va començar a fer dansa “primer vaig començar a fer dansa clàssica i després ja vaig començar al món del flamenc, a més de dansa contemporània i dansa espanyola” assegura Lasheras que va iniciar-se amb l’escola de Sónia Navarro per després passar a la Peña Sevillista a Giralda.

Ana Maria Pérez i Rosario Juárez han estat professores de Sofia Lasheras a la Peña Sevillista La Giralda, reconeixen que “és un orgull, perquè, al cap i a la fi, és una nena que la tenim aquí des dels tres anys i ha crescut amb nosaltres”. Un orgull, que va molt més enllà d’haver estat professores de Sofia Lasheras. De ben petita, asseguren ja es podia veure el seu art “des del principi ja ho vèiem perquè era la postura que tenia, les ganes i de com gaudia de la dansa. I això és una part molt important, el fet de gaudir i que sigui la teva passió. És una nena molt treballadora des dels inicis i amb moltes ganes de ballar“.

Per la seva banda, Merche Lasheras, la mare de la Sofia assenyala que “és una recompensa a molta feina molt constant durant molts anys. Des de ben petita a la Sofia li agradava molt ballar i ja sabia seguir ritmes diferents. La dansa és la seva passió i és el que li agrada fer”.

L’alcalde Marc Giribet ha recordat la importància de reconèixer els èxits aconseguits dels santandreuencs “és importantíssim perquè Sant Andreu a la Barca té tot aquest capital esportiu, cultural i des de l’Ajuntament de Sant Andreu a la Barca és una de les nostres feines, explicar el que tenim, promocionar-lo, ajudar-los tot el que puguem i que quan aconsegueixen fites com la que ha aconseguit la Sofia, precisament reconèixer’ls-hi”.