98.0 fm En directe Signal
Home / Societat / Sis comerços i empreses de Sant Andreu de la Barca rebran la Medalla al Mèrit Empresarial 2014

Sis comerços i empreses de Sant Andreu de la Barca rebran la Medalla al Mèrit Empresarial 2014

L’ajuntament lliurarà les medalles durant la celebració de la III Festa de la Primavera

 medalles merit empresarial 2014

Amb el lliurament d’aquestes medalles, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol reconèixer la tasca, la professionalitat i l’energia d’empreses i comerços que han apos­tat per Sant Andreu de la Barca com a eix del seu desenvolupament.
Aquest any són sis empreses les que rebran aquesta distinció municipal:  L’Hotel Bristol, Serabus, Granero San Andrés, Tintoreria Marcos, Net de la Barca i la Farmàcia J.Hernández Calvet.


FARMACIA J. HERNÁNDEZ CALVET
L’any 1972, la farmàcia Hernández Calvet la composaven Jordi Hernández Calvet i dos ajudants. Avui dia, el 2014, la farmàcia està formada pel Sr. Hernández, 10 farmacèutics i 8 auxiliars.
Després  de diversos canvis en la seva ubicació no va ser fins l’any l’any 1998 quan es  va traslladar la farmàcia al carrer Vall Palau, on està actualment.
Fa dos anys va remodelar la farmàcia i es van centrar en donar el millor servei de medicaments les 24 hores del dia.

Entrevista a Jordi Hernández

 

SERABUS
Serafín Madrid Toro va néixer l’any 1944.  Serafin va començar a Sant Andreu de la Barca comprant un taxi (la llicència núme­ro dos). Després, durant uns anys, van fer la recollida d’escombraries del poble i finalment, l’any 1976, es van comprar el seu primer auto­bús. Així, van fundar l’empresa “Autos Sant An­dreu de la Barca”. L’empresa va arribar a tenir fins a set vehicles.
El mateix any també va posar en marxa una su­cursal d’Halcón Viajes, al carrer Vall Palau, el que va suposar la primera agència de viatges de Sant Andreu de la Barca.
L’any 1983 va muntar un restaurant al Polígon Cidesa i actualment, Serafín Madrid, dirigeix l’empresa SERABÚS, SL ajudat pels seus fills.
L’empresa compta amb un total de cinc vehi­cles que treballen principalment amb agències de viatges estrangeres dedicades al turisme a Barcelona així com amb col·legis, l’Ajuntament o la Federació Catalana de Futbol Sala, amb circuits per Espanya i Europa.

Entrevista a Serafín Madrid

 


NET DE LA BARCA
Manoli Montero és la propietària.  Net de la Barca, SL, neix l’any 1990 per un pla d’ocupació municipal. Dos anys després, l’any 1992, es constitueix com a empresa de nete­ja, formada i dirigida per dones amb un objec­tiu clar: donar treball principalment a dones o persones del municipi.
Net de la Barca va arribar a tenir una plantilla d’uns 60 treballadors. En l’actualitat hi ha 35 treballadors que reben una formació continua­da per a que la qualitat sigui l’element que faci destacar l’empresa en el seu sector.

Entrevista a Manoli Montero


TINTORERIA MARCOS
El 6 de maig de 1974, fa quaranta anys, Olvido Marcos Carreño obria la Tintoteria Marcos.
Situada al carrer Doctor Fleming 39, era la se­gona tintoreria de Sant Andreu de la Barca. La tintoreria ha continuat a Sant Andreu de la Barca: gràcies a la qualitat en el tractament de la roba i a la seva professionalitat i també a una clientela Fidel.  Tintoreria Marcos ofereix un munt de serveis com neteja en sec, a l’aigua, edredons, mantes, servei de pell, catifes, etc.

Entrevista a Olvido Marcos.


GRANERO SAN ANDRÉS
Granero San Andrés va ser fundat el 20 d’octubre de 1984 al carrer Joan Archs, número 1. El seu propietari,
Manuel Pérez va començar aportar la seva experiència dedicant-se a la venda de cereals, llegums, ceràmica i productes per a l’agricultura.
L’any 2002 neix Hnos Pérez, una societat entre Manuel, Juan Carlos i Miguel Angel que de­cideixen continuar els passos seguits pel seu pare durant tants anys. L’empresa es trasllada a la zona industrial, al carrer Can Sellarés, nú­mero 15, fent una gran inversió, com va fer el seu pare en el seu dia.
Avui és una de les empreses de distribució de productes de nutrició animal i jardineria més importants de la província, distribuint més de 10 milions de quilos l’any, i arribant al 70% dels majoristes.
Al número 15 del carrer Can Sellarés hi ha la botiga, al 19-21 es troba la seva distribuïdora que nodreix a botigues, cooperatives…


HOTEL CATALONIA BRISTOL
La primavera de 1995 va ser inaugurat l’Hotel Catalonia Bristol a Sant Andreu de la Barca. Després d’una negociació amb una caixa d’estalvis, Hoteles Catalonia, empresa hostale­ra fundada l’any 1985, va apostar per l’adquisició de l’edifici en construcció i transformar-lo en un hotel de tres estrelles.
Així va néixer l’Hotel Catalonia Bristol, que disposa de sa­les i jardins, ha estat marc de nombrosos casa­ments, batejos i comunions de molts ciutadans i és encara conegut per aquest motiu, a més d’haver acollit moltes convencions de diferents empreses fins avui.
Durant quasi vint anys, l’hotel ha anat adap­tant-se a les necessitats de la zona, i com a únic hotel en la ciutat durant molt de temps, ha estat reconegut enguany amb una medalla al mèrit empresarial 2014.