98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Els Serveis de telefonia centren les consultes i reclamacions dels consumidors de Sant Andreu de la Barca al 2018

Els Serveis de telefonia centren les consultes i reclamacions dels consumidors de Sant Andreu de la Barca al 2018

El tècnic de L’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) Iván Zabal ha fet balanç en el programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu  de les actuacions realitzades a Sant Andreu de la Barca durant l’any 2018.

Ivan Zabal OMICDurant l’any 2018 L’OMIC de Sant Andreu de la Barca, ubicada a Les Escoles Velles ha rebut 540 consultes i 162 reclamacions.

Les consultes i reclamacions sobre la telefonia mòbil centren les queixes dels consumidors de Sant Andreu de la Barca ja sigui per problemes amb la permanència a l’hora de canviar d’operador, els cobraments indeguts per realitzar la portabilitat o els missatges premium.

En segon lloc es situen els serveis bàsics (aigua, gas i llum), amb un total de 67 igual que va succeir l’any anterior, l’electricitat segueix sent la protagonista. Cal tenir en compte les processos que s’han produït amb els diferents canvis de tarifes elèctriques que ha repercutit en una total desconfiança entre els usuaris, tanmateix els consumidors han fet moltes consultes pel comptador digital (tenen molts dubtes del seu funcionament).

En tercer lloc el sector dels comerços on l’ increment de les consultes i reclamacions es degut als canvis i devolucions de productes així com la garantia dels mateixos. S’ha vist incrementat el nombre de consultes respecte compres per internet, és a dir, compres fora d’establiment comercial, on la gran majoria eren estafes.

El quart sector que presenta un nombre més elevat de consultes durant l’any 2018 ha estat el de les entitats bancàries. Les consultes han estat  per comissions, pagaments i comptes bancàries. A més a més, també s’han assessorat consultes sobre clàusules terra i despeses de formalització. A

El cinquè sector són les assegurances. La problemàtica principal d’aquest sector és l’augment de l’assegurança al renovar-se o la renovació automàtica la qual el consumidor no té cap informació o no sap que ha d’avisar amb un mes d’antelació per poder-se donar de baixa. També cal dir que molts consumidors no saben quin contracte tenen amb la seva assegurança i, per tant, no tenen ni idea de les coses que l’assegurança es pot fer o no càrrec.