98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Servei Local de Català – Terminologia del 8M, Dia Mundial de les Dones

Servei Local de Català – Terminologia del 8M, Dia Mundial de les Dones

Rosa Monforte del Servei Local de Català ha fet referència dels termes que podem  trobar a la publicació en línia del TERMCAT, la Terminologia de les dones en el món laboral, on es recullen més de 40 41 termes propis de la relació entre les dones i el treball.

El diccionari Terminologia de les dones en el món laboral forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix més de 150 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.

Sostre de vidre
Barrera invisible que representa les limitacions amb què es troben les dones per ascendir en la seva carrera professional fins als càrrecs de més responsabilitat.

Porta de vidre
Barrera invisible que representa les limitacions amb què es troba una dona en començar a treballar, la qual impedeix el desenvolupament de la seva carrera professional en igualtat de condicions amb un home.

Biaix de gènere
Resultat d’un plantejament erroni d’igualtat o de diferències entre dones i homes que causa una situació desigual i discriminatòria per a un gènere respecte de l’altre.

Equitat de gènere
Fa referència al principi que, a partir del reconeixement de la diferència entre homes i dones a la societat, pretén assolir la igualtat d’oportunitats per canviar l’escenari cap a una societat igualitària.

Barrera invisible
Obstacle infranquejable, resultant de normes i valors tradicionals, que impedeix l’accés d’una dona a la presa de decisions i la seva participació plena en la societat.

Bretxa de gènere
Diferència entre dones i homes en nivell de participació, accés als recursos, drets, poder, influència, remuneració i guanys en qualsevol àmbit.

Sororitat
Lligam estret entre dones basat en el compartiment d’experiències, interessos, preocupacions, etc.