98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Servei Local de Català – La Biblioteca Digital, una aplicació educativa en català basada en contes infantils

Servei Local de Català – La Biblioteca Digital, una aplicació educativa en català basada en contes infantils

La Biblioteca Digital de Sami Apps, un projecte que neix de la col·laboració de Sami Apps i diverses editorials infantils amb el suport del Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i de la Secretaria d’Afers Exteriors, ha entrat ja en funcionament.

Rosa Monforte del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ho ha comentat al programa Vioa Directa de Ràdio Sant Andreu.

ESCOLTA LA SECCIÓ

Servei Local Catlà- Rosa Monforte
La Biblioteca Digital de Sami Apps s’estrena amb el suport del Departament de Cultura i ajuda als pares i als infants a trobar un contingut educatiu segur en un món digital i disponible en més de 25 idiomes. La Biblioteca Digital inclou apps educatives en català basades en contes de diferents editorials infantils.

L’app de cada títol inclou l’adaptació del llibre en aquest nou format, amb una lectura animada i també amb activitats complementàries interactives. Els contes estan disponibles a les botigues d’aplicacions Google Play i Apple Store a un preu inferior a 3 euros. Els títols amb què s’estrena la Biblioteca Digital de Sami Apps són: El Patufet, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat; tres títols de la col·lecció Pintem de l’Editorial Mediterrània; i tres títols propis de Sami Apps.

Cada conte és igual que en la versió en paper, però enriquit amb l’àudio del text i amb animacions de les il·lustracions i inclou activitats complementàries basades en el conte, com la possibilitat d’enregistrar la narració del conte; inventar una nova història; saber més sobre els personatges; pintar; resoldre un puzzle…

 

Amb aquest nou projecte, Sami Apps preveu impulsar el català a la resta del món i animar les editorials a apostar pels avantatges i possibilitats que ofereixen les aplicacions mòbils per a les seves publicacions. D’entrada aquestes apps apareixen en català i en castellà, però es traduiran fins a 10 idiomes diferents. Al llarg d’aquest 2016, es preveu incorporar noves editorials, tant de Catalunya com internacionals, al projecte.

 

Sami Apps és una plataforma global amb 15 aplicacions educatives, disponibles en més de 25 idiomes i d’abast mundial, amb contingut infantil, educatiu i segur. Està disponible per a tauletes i properament es preveu que l’implementin proveïdors internacionals de telecomunicacions i productors de Smart TV.