98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Servei Local de Català -El Termcat amplia i actualitza el vocabulari de les xarxes socials

Servei Local de Català -El Termcat amplia i actualitza el vocabulari de les xarxes socials

La responsable del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ha comentat a  Ràdio Sant Andreu l’ampliació i actualització del TERMCAT sobre el Vocabulari de les xarxes socials, que conté actualment prop de 170 termes relacionats amb les diferents xarxes.

Cada terme presenta les denominacions equivalents en sis llengües romàniques (català, castellà -variants d’Europa i de Mèxic-, francès, gallec, italià, i portuguès -variants d’Europa i del Brasil), amb els indicadors de categoria gramatical corresponents, i també en anglès. Les definicions són en català i, en alguns casos, també en castellà.

Com a novetat d’aquesta actualització s’ha de destacar, d’una banda, que el recull incorpora ara la classificació de totes les entrades per àrees temàtiques. D’aquesta manera, en la consulta es pot saber a quina xarxa s’aplica cada terme i també es pot fer un filtre de termes per a cadascuna de les xarxes disponibles: Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat, Tik Tok, LinkedIn, Pinterest i Youtube.

D’una altra banda, s’han elaborat fitxes per a termes que encara no s’hi podien trobar, entre els quals destaquen, per exemple, història destacada (per a la highlight story d’Instagram), duet (per a Tik Tok), o missatge directe (per a Facebook, Twitter i Instagram).