98.0 fm En directe Signal
Home / Agenda / Servei Local de Català – Dia Mundial de la Poesia

Servei Local de Català – Dia Mundial de la Poesia

dia_mundial_poesia
El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia.

Cada any es fa la tria d’un autor/a a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial.
Enguany s’ha encarregat a la poeta i traductora Montserrat Abelló.

Abelló va iniciar la seva trajectòria poètica el 1963 amb Vida diària.  Altres publicacions: Foc a les mans, Dins l’esfera del temps, Memòria de tu i de mi.
Ha fet nombroses traduccions de poesia tant del català a l’anglès com de l’anglès al català. Entre d’altres autors ha traduït SylviaPlath i l’antologia Cares a la finestra: 20 dones poetes del segle XX.
Escriptora reconeguda i compromesa amb el feminisme literari, ha estat guardonada amb nombrosos premis com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 2008.

Acte de lectura de poemes

19 de març de 2014, a les 19 hores, a la Sala de Conferències de les Escoles Velles
Hi participaran alumnes i tothom hi està convidat. En l’activitat també hi participa el Fòrum Gaspar de Preses.

Des de fa un temps el Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca organitza activitats amb motiu del Dia Mundial de la Poesia amb diferents treballs a l’aula. Es va treballar la composició poètica de l’haiku el 2012 i el 2013, els alumnes han participat en lectures públiques a la ràdio i l’any passat fou el primer en què es va fer una lectura pública oberta de cara a tota la població amb la lectura de poemes en català i en diferents llengües.

Aquest any es llegirà la composició poètica creada per a l’ocasió. Es tracta del poema Tan sols la paraula nua, encarregat a Montserrat Abelló.

El podrem sentir en català i en altres llegües: xinès, àrab, amazic, wòlof, quítxua, guaraní, búlgar, romanès, alemany, italià, portuguès, francès, castellà, basc i gallec.