98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / El Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca celebra el Dia Mundial de la Poesia

El Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca celebra el Dia Mundial de la Poesia

La Sala de Conferències de Les Escoles Velles a les 19.30h acollirà la quarta edició de la celebració del Dia Mundial de la Poesia.

Una representació dels alumnes formada per   Manel Clavel,  José Antonio Torre i Caridad Gómez han llegit la poesia  Preneu les roses d’Olga Xirinacs en tres llengües català, asturlleonès i castellà respectivament

Dia Mundial poesia Ràdio Sant Andreu 2016

El 21 de març es commemora el dia dedicat a la poesia  i a Sant Andreu de la Barca les activitats  s’avancen unes dies amb una lectura de poemes a càrrec dels alumnes dels cursos de català, el Fòrum Cultural Gaspar de Preses i l’Escola Municipal de música i Dansa de Sant Andreu de la Barca.

La Institució de les Lletres Catalanes, tria un autor/a a qui s’encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, Aquest any s’ha escollit el poema ‘Preneu les roses’ d’Olga Xirinacs i s’ha traduït a 20 llengües (alemany, amazic, anglès, àrab, castellà, euskera, , francès, gallec, italià, japonès, mandarí, mandinga, occità, persa, quítxua, romanès, rus, sard, urdú, wòlof).

Nascuda a l’any 1936 de Tarragona, Olga Xirinacs és escriptora i professora de piano. Al llarg de la seva prolífica vida literària ha escrit novel·la, poesia, conte, prosa poètica, novel·la curta per a joves i quadern de viatges. Ha estat reconeguda amb els premis més importants de la literatura catalana; en poesia, el Carles Riba (1987) i els Jocs Florals de Barcelona; en narrativa hi destaquen el Josep Pla (1982), el Sant Jordi de novel·la (1984) -i Crítica Serra d’Or (1986)-, el Ramon Llull (1986) i el Sant Joan (1990). Aquell mateix any rep, en reconeixement a la seva trajectòria literària, la Creu de Sant Jordi.