98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Servei Local de Català – Saps quantes llengües es parlen a Europa?

Servei Local de Català – Saps quantes llengües es parlen a Europa?

Rosa Monforte, responsable del Servei Local de Català ha comentat al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu detalls sobre la celebració el 26 de setembre del Dia Europeu de les Llengües.

Dia Europeu de les Llengües fou proclamat el 26 de setembre de 2001 pel Consell d’Europa, amb el suport de la Unió Europea. El seu principal objectiu és fomentar l’aprenentatge d’idiomes a tota Europa, tant en joves com en adults.

dia europeu llengues

Els objectius generals del Dia Europeu de les Llengües són:

  1. Destacar la importància de l’aprenentatge de llengües i diversificar la varietat de llengües que s’aprenen amb l’objectiu d’incrementar el plurilingüisme i la comunicació intercultural.
  2. Promoure la riquesa de la diversitat lingüística i cultural d’Europa, que hem de preservar i potenciar.
  3. Promoure l’aprenentatge permanent de llengües tant dins com fora de l’escola, ja sigui amb el propòsit de fer estudis, intercanvis, per necessitats professionals, mobilitat o plaer.

Tot i que a Europa es parlen moltes llengües (més de 70 en sentit geogràfic estricte i al voltant de 200 si hi afegim totes les llengües que es parlen a Rússia), és el continent que presenta menys diversitat lingüística de tots. Així doncs, tenim que de les aproximadament 6.000 llengües que es parlen al món, les parlades a Europa representen tan sols l’1,25% del total.