98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Servei Local de Català – El projecte ‘Coneguem-nos’ aposta de compartir i crear complicitats entre els nouvinguts

Servei Local de Català – El projecte ‘Coneguem-nos’ aposta de compartir i crear complicitats entre els nouvinguts

Rosa Monforte, responsable del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ha comentat a Ràdio Sant Andreu la trobada del Projecte Coneguem-nos a les Escoles Velles.

conegue-nosAquest projecte posa en contacte alumnes de diferents àmbits i edats que han arribat al nostre país i estan aprenent la llengua catalana amb l’objectiu de compartir experiències i crear complicitats.

L’activitat es porta a terme amb les aules d’acollida dels instituts Montserrat Roig i el Palau des del 2012 i prové d’una activitat anterior similar feta al CEIP Vall Palau també amb l’Aula d’Acollida i els alumnes adults que feien un curs de català en aquella escola.

Actualment a Sant Andreu de la Barca l’Aula d’Acollida de l’INS Montserrat Roig és l’única que està funcionant a tota la ciutat per atendre els nois nouvinguts. Aquest curs té 21 alumnes que són atesos per 4 professors amb dedicació parcial.

Els intercanvis es fan en dues ocasions durant el curs, un a les Escoles Velles i l’altre a l’Aula d’Acollida de l’institut.

Durant la trobada es fan presentacions, cadascun dels col·lectius presenta una activitat i s’acaba amb un esmorzar compartit.