98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El Servei Local de Català presenta la 18ena edició del Voluntariat per la Llengua

El Servei Local de Català presenta la 18ena edició del Voluntariat per la Llengua

L’acte de presentació previst per aquest dijous 12 de març a les 19h a Les Escoles Velles s’ha ajornat.

voluntariatUna nova edició del Voluntariat per la llengua en marxa a Sant Andreu de la Barca. Es tracta de la 18 edició des que el 2003 es va iniciar aquest programa de parelles lingüístiques a la nostra ciutat.

El Servei Local de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística, està preparant l’acte públic de presentació de la 18a edició del Voluntariat per la llengua, un programa pensat perquè les persones que comencen a parlar català puguin practicar-lo en un marc real i distès amb una persona que el parla habitualment i els genera confiança.

Els requisits que calen per participar-hi són ser major d’edat, parlar català en cas de voler ser voluntari, i voler millorar la conversa en català en cas de ser aprenent. També cal tenir una hora disponible a la setmana per fer les trobades per conversar fins a un total de 10 hores, és a dir, 10 setmanes.

A Sant Andreu de la Barca des del 2003 i fins al 2019 hi han participat 955 persones (406 voluntaris i 519 aprenents) que han fet més de 5.000 hores de conversa en català. En aquests moments també hi ha 18 entitats adherides i 111 comerços participants, establiments que utilitzen el català de la manera habitual o on els aprenents també poden practicar el català.

Les persones interessades poden adreçar-se al Servei Local de Català, situat a les Escoles Velles, ctra. de Barcelona, 1 o contactar-hi al telèfon 93 682 52 88 o al correu electrònic santandreubarca@cpnl.cat