98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Servei Local Català – La Viquipèdia compta amb gairebé mig milió d’articles en català

Servei Local Català – La Viquipèdia compta amb gairebé mig milió d’articles en català

La responsable del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ha comentat en el programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu els actes de celebració de la III Nit de la Llengua al Món Digital tindrà lloc el proper 20 de novembre, simultàniament a Barcelona i Tarragona, de les 18 a les 23h.

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure que té el suport de la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. L’edició en català de la Viquipèdia va ser la segona a crear-se, després de l’anglesa, l’any 2001. El català ocupa la 17a posició en nombre d’articles a l’enciclopèdia ja que, dels més de 38 milions d’articles escrits col·laborativament per usuaris de tot el món, 480.982 són en català. Té 212.014 usuaris registrats i 1.210.521 pàgines totals.

També ha comentat qie  L’ONCE Catalunya convoca el XVIII Concurs Literari en Llengua Catalana “Roc Boronat” per donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària. Poden participar-hi escriptors d’arreu que presentin els seus treballs en llengua catalana i s’ajustin als criteris que defineixen les bases. En aquest certamen hi col·labora la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.


Rosa Monforte ha destacat que el Voluntariat per la llengua (VxL) ha arribat a les 100.000 parelles lingüístiques  i ha avançat que el 25 de novembre, a les 7 de la tarda,  a la sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca es farà el  1r Dictat Català de Sant Andreu de la Barca