98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Servei Local de Català – El Dia del punt volat

Servei Local de Català – El Dia del punt volat

Rosa Monforte, responsable del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ha comentat en el programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu la celebració el 24 de gener del  #Diadelpuntvolat, que organitza un col·lectiu de persones interessades en la llengua catalana, que s’han inspirat en el «Word Nerd Day» anglosaxó i en la tradició nord-americana de muntar dies commemoratius. El 24 de gener de 1913 es van aprovar les normes ortogràfiques del català proposades per Pompeu Fabra i l’ús del punt volat per escriure la ela geminada.

Rosa Monforte també ha comentat el Projecte Coneguem-nos

Rosa Monforte SLCEl projecte es porta a terme des del 2009, primer amb una de les aules d’acollida del CEIP Vall Palau, que com es va iniciar, i des del 2013 amb els instituts de la població. Consisteix a posar en contacte persones de diferents àmbits, de diferents edats, de diferents realitats personals que estan fent un mateix procés d’inclusió social a la societat que els acull, a Sant Andreu de la Barca: aprendre català.

Des del curs passat només es porta a terme amb l’INS Montserrat Roig, que és l’únic institut i l’únic centre de Sant Andreu de la Barca que conserva aula d’acollida.

Hem de dir que ha estat una de les trobades amb més alumnes per part dels dos col·lectius.