98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat local / El Servei Local de Català celebra el Dia Mundial de la Llengua Materna

El Servei Local de Català celebra el Dia Mundial de la Llengua Materna

Rosa Monforte, responsable del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ha comentat les activitats realitzades per celebrar el Dia Mundial de la Llengua materna.

slc dia mundial llengua maternaEl 21 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna. S’entén per llengua materna la primera llengua que parlen les persones, la que aprenen en l’àmbit familiar i que els uneix a una comunitat de parlants més àmplia.
Aquest Dia Internacional de la Llengua Materna té per objectiu promoure la diversitat lingüística i l’educació multilingüe, fomentar el coneixement de les tradicions lingüístiques i culturals basades en la comprensió, la tolerància i el diàleg i promoure el reconeixement de les llengües primeres de tot el món i de les minories lingüístiques que no tenen reconeguts els drets lingüístics als estats on es parlen.
Va proclamar-se a la 30a reunió de la Conferència General de la UNESCO, l’any 1999.

El Servei Local de Català ha organitzat un cicle de xerrades i trobades on ciutadans de la ciutat han explicat  la seva relació amb la llengua catalana, com van aprendre a parlar l’idioma o quin ús en fan d’ell.