98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Servei Local de Català – Augmenten les persones inscrites i els cursos de català organitzats pel Consorci per a la Normalització Lingüística

Servei Local de Català – Augmenten les persones inscrites i els cursos de català organitzats pel Consorci per a la Normalització Lingüística

Rosa Monforte SLCRosa Monforte, responsable del Servei Local de Català ha comentat a l’espai setmanal a Ràdio Sant Andreu l’augment  de les persones inscrites i els cursos oferts pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

L’any 2017 va organitzar 3.541 cursos presencials l’any passat, que suposen un increment d’un 2,5% respecte a l’any anterior, segons la Memòria de l’any 2017, presentada a l’últim Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), celebrat el passat mes de maig.

Del total de cursos, 2.137 són inicials i bàsics (un 60,3 %), que representa l’augment significatiu del 8,75 % respecte a l’any anterior. En aquests cursos, s’hi han inscrit prop de 50.000 persones, gairebé un 65 % del total d’inscripcions (76.939).

Una altra de les conclusions és que cada vegada són més les persones d’origen estranger que continuen el seu itinerari d’aprenentatge, no únicament en cursos inicials i bàsics, sinó també en nivells de català intermedi i avançat.