98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Servei Local de Català – 28 de novembre, tercer Dictat Català de Sant Andreu de la Barca

Servei Local de Català – 28 de novembre, tercer Dictat Català de Sant Andreu de la Barca

Rosa Monforte responsable del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ha comentat a Ràdio Sant Andreu detalls sobre la tercera edició del Dictat Català.

dictat catalaEl Servei Local de Català organitza el 3r Dictat Català de Sant Andreu de la Barca dins el marc de la Festa de Sant Andreu.

L’activitat es farà el dia 28 de novembre, a les 7 de la tarda, a la Sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert. Aquesta activitat vol ser una activitat pública i transversal per posar a prova d’una manera lúdica els coneixements de llengua catalana de la població.

L’activitat es fa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i de l’organització Plataforma per la Llengua, que n’assumeixen el cost dels premis.

El text que es dictarà serà de l’autora catalana Aurora Bertrana. Amb aquesta activitat el Servei Local de Català s’afegeix a la declaració d’aquest any 2017 per part de la Generalitat de Catalunya com a Any Bertrana, enguany que es commemora el 150 aniversari del naixement de l’escriptor Prudenci Bertrana i els 125 anys del naixement de la seva filla, Aurora Bertrana.

Al Dictat Català hi pot participar qualsevol persona que visqui, treballi o estudiï a Sant Andreu de la Barca i tingui 16 anys o més. Hi ha tres categories diferents de premis: joves de 16 a 21 anys, adults i alumnes dels cursos de català.

PREMIS

També s’estableixen premis a la participació.
El primer premi al millor dictat de la categoria joves ésuna tauleta digital i el primer premi de la categoria d’adults és una estada de cap de setmana en un allotjament de turisme rural.

Els segons i tercers premis obtenen subscripcions per un any a una revista de l’APPEC i el millor dictat de la categoria d’alumnes obté un àpat per a dues persones al restaurant El Palau Vell de Sant Andreu de la Barca i una subscripció anual a una revista de l’APPEC.

Els dos premis a la participació, que s’atorgaran per sorteig, consisteixen en dos lots de productes etiquetats en català de l’establiment Tastets Productes gurmet dels Països Catalans.