98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / “Ser invisibles no és una opció”, Sant Andreu de la Barca reivindica el Dia de l’Orgull

“Ser invisibles no és una opció”, Sant Andreu de la Barca reivindica el Dia de l’Orgull

Durant el mes de juny s’han programat diversos actes com l’exposició “La diversidad a través de nuestra història. Referentes LGTBI del sigle XX en España”, la projecció del documental “Com et deies abans?, l’espectacle de contes “Tots nosaltres”, la presentació del llibre “Estimat idiota” de Cristian Olivé o la penjada institucional de la pancarta en suport al col·lectiu LGTBI.

Els actes finalitzaran el 29 de juny amb la celebració de la Festa de l’Orgull LGTBI

La regidora de Femenismes i LGTBI, Isabel Marcos i el regidor adscrit a LGTBI, Javier Romero han donat tots els detalls dels actes programats.

Marcos ha recordat ” tenim tot un calendari d’activitats per poder reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI i per poder visibilitzar totes les accions que es fan a la ciutat”. Per la seva banda, Javier Romero assenyala que “aquest any hem volgut omplir el mes de juny d’activitats per totes les edats perque entenem que el col·lectiu LGTBI som part de la societat i per tant representem a un conjunt de persones molt diverses de totes les edats i per aquest motiu hem plantejat fer activitats per a tots els públics”.

Dilluns 10 de juny

Exposició “La diversidad a través de nuestra historia. Referentes LGTBI del siglo XX en España”
Lloc: Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany

A partir del 10 de juny i fins a final de mes, es podrà veure al casal de la gent gran aquesta presentació que busca visibilitzar i posar en valor algunes persones LGTBI més conegudes del país nascudes abans dels anys 7O.


Dilluns 17 de juny a les 18:30h

Projecció del documental “Com et deies abans? I altres preguntes estúpides” i col·loqui.
Lloc: Sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert

Realitzat per HelpiumTV, el documental ens mostra la vida de les persones trans, el seu dia a dia i les seves experiències, acompanyades de veus expertes que treballen per a la salut i el benestar de les persones del col·lectiu. L’acte finalitzarà amb un col·loqui amb la presència de col·laboradors del projecte.


Dimarts 18 de juny a les 18:00h

Espectacle de contes “Tots nosaltres”
Lloc: Jardins Pedemonte
Fes-t’ho com vulguis és una companyia d’espectacles infantils i familiars que serà l’encarregada de realitzar l’espectacle de contes “Tots nosaltres”, destinat a infants a partir de 3-4 anys. Es tracta d’una sessió de contes per parlar de diversitat familiar, afectiva i de gènere amb els infants.

Dimecres 19 de juny a les 19:00h

Presentació del llibre “Estimat idiota” de Cristian Olivé
Lloc: Sala de conferències d’Escoles Velles

Si el romanticisme més convencional es troba en perill d’extinció, l’Adrià serà un supervivent o un pobre idiota? Ens ho explicarà Cristian Olivé a la presentació del seu últim llibre.

Divendres 28 de juny

12:00h Penjada institucional de pancarta en suport al col·lectiu LGTBI i amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull
Lloc: Balcó de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

De 10:30h a 12:30h Parada informativa de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat
Lloc: Avinguda Constitució, al costat del Mercat Setmanal
Informació sobre els drets de les persones LGTBI i els recursos municipals d’atenció a persones
que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

 

Dissabte 29 de juny

Festa de l’Orgull LGTBI 2024 a Sant Andreu de la Barca

Inici: Esplanada del Mercat Setmanal
La celebració pels drets de les persones LGTBI ha estat una de les activitats més emblemàtiques, significatives i exitoses de l’Agrupació de Joves. Enguany, l’Agrupació de Joves proposa la celebració d’un circuit d’activitats amb la col·laboració d’entitats locals i de negocis de restauració.
Organitza: Agrupació de Joves i Ajuntament de Sant Andreu de la Barca