La nova pista, amb una inversió de 178.000 euros, es construirà al Parc Antonio Machado i estarà enllestida abans de finals del 2025. El Cruyff Court vol ser un espai per practicar esport, però sobretot, per créixer en valors.
AMPLIAREM INFORMACIÓ
Sant Andreu de la Barca disposarà ben aviat d’un nou espai esportiu de referència: un Cruyff Court al barri del Palau. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Johan Cruyff, i suposarà una inversió de 178.000 euros.L’acte de presentació dle projecte ha comptat amb la presència de l’alcalde Marc Giribet, el regidor del barri Andreu Mitjans, així com la directora de la Fundació, Pati Roura, i el codirector, Sander Ware, que han posat en valor l’impacte social del projecte.
Un projecte amb una visió clara
En declaracions a Ràdio Sant Andreu, el codirector Sander Ware ha recordat que la idea dels Cruyff Courts neix directament de la visió de Johan Cruyff: “Per idea de Johan, realment era la seva visió des d’un començament: crear espais on els nens puguin practicar esport sense preocupacions. Avui dia hi ha més trànsit, més indústria, i cada cop pensem menys en espais lliures per als nens. Per això existeix aquest projecte.”
Ware va destacar el vessant social del projecte, basat en la formació de joves per dinamitzar el camp i organitzar activitats per a infants: “És una cadena de transformació. Primer formem professionals, que formen joves, i aquests joves acaben formant els més petits. Així es construeix una base sòlida i inclusiva.”
També va remarcar que els Cruyff Courts tenen un gran impacte a l’entorn: “A diversos llocs hem vist com espais degradats es transformen en punts de trobada, com a Vilanova, on un negoci tancat va reobrir gràcies al dinamisme generat pel camp.”
Espai obert a tothom i amb valors
El Cruyff Court de Sant Andreu tindrà unes dimensions de 18 x 14 metres, gespa artificial d’alta qualitat, porteries de 4 metres i una base elàstica per millorar la seguretat. Estarà envoltat de resina de color taronja i senyalitzat amb les icòniques 14 regles de Johan Cruyff, que fomenten valors com el respecte, la inclusió, el joc net i l’esforç personal.
La directora de la Fundació Joahn Cruyff, Pati Roura ha destacat que aquest camp és molt més que un espai esportiu: “És un espai de convivència on formem 14 joves cada any, en igualtat de gènere, perquè organitzin activitats amb valors. Volem crear una societat futura més cohesionada i justa.”
També ha posat en valor el compromís de l’Ajuntament:“És l’alcalde qui ens va trucar directament. Això no passa sovint. Ell ja venia amb la idea clara que aquest projecte era molt més que una pista: era una eina de transformació social.”
L’aposta de Sant Andreu per una ciutat inclusiva
L’alcalde Marc Giribet ha remarcat la importància del projecte tant en l’àmbit urbanístic com social: “Com em vaig comprometre amb els veïns i veïnes, volem transformar espais degradats, com aquest camp al carrer Vergadà. I ho fem amb la millor parella possible: la Fundació Johan Cruyff, que treballa per la inclusió a través de l’esport.”
Per a Giribet, aquest camp és molt més que una millora urbanística: “Aquest equipament no només dignifica l’espai, sinó que també dona oportunitats als nens i nenes de Sant Andreu perquè tinguin una vida més digna a través de l’esport. Serà un espai obert a tothom, no només pel barri del Palau, sinó per tota la ciutat.”
També va anunciar que la pista permetrà diverses disciplines esportives, com el futbol, el bàsquet o el handbol: “És un camp pensat per a joves, grans i tothom qui vulgui fer esport en condicions. Un espai que la ciutadania demanava i que ara serà realitat.”
L’alcalde ha assenyalat que “Estem treballant perquè a finals d’any aquest camp estigui totalment acabat i a disposició de la ciutadania.”
El Cruyff Court vol ser un espai per practicar esport, però sobretot, per créixer en valors.