98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sant Andreu de la Barca signa el Pacte de Ciutat Feminista i per a la igualtat

Sant Andreu de la Barca signa el Pacte de Ciutat Feminista i per a la igualtat

Entitats i associacions de Sant Andreu de la Barca han signat el document d’adhesió a les polítiques d’igualtat a les seves respectives organitzacions.

L’acte de signatura del Pacte de Ciutat Feminista i per a la igualtat s’ha celebrat al Teatre Núria Espert coindint amb el Dia Internacional de les Dones i ha comptat amb la presència d’entitats, associacions socials i esportives, sindicats i les formacions polítiques locals.

L’alcaldessa Ana Alba ha afirmat que “cal assolir el gran repte de poder eradicar les desigualtat i construir una societat igualitària.” a més de “reafirmar el compromís de la nostra ciutat en la igualtat de les persones i l’educació de gènere”.

L’artista Marta Rossell en el moment de la signatura del pacte ha pintat un quadre que compta amb un missatge al·legòric al dia de la dona. L’obra  estarà exposada  a la sala de plens del consistori.

Bona part de les entitats presents a l’acte han valorat als micròfons de Ràdio Sant Andreu la seva adhesió al pacte.

Els acords del Pacte de Ciutat feminista i per a la igualtat són:

Primer.- Promoure accions i estratègies per a eradicar les desigualtats de gènere a tots els àmbits, defensant els drets de les dones i promovent la igualtat d’oportunitats de forma transversal.

Segon.- Reafirmar l’aposta contra totes les formes de violència masclista, apostant per la prevenció i impulsant les accions de sensibilització i conscienciació comunitària amb iniciatives com el Pacte Municipal contra la violència masclista.

Tercer.- Avançar en el treball intergeneracional, apostant per visibilitzar nous models de masculinitats i potenciant que nens i nenes creixin lliures i iguals.

Quart.- Apostar pel treball conjunt d’entitats, institucions i ciutadania en el foment dels valors de la igualtat i el bontracte. Sumant esforços i creant noves sinergies per impregnar tots els àmbits i espais d’una mirada igualitària.

Cinquè.- Vetllar per un ús de la imatge no sexista ni estereotipada de dones i homes en tots els àmbits d’actuació, fent ús d’un llenguatge inclusiu i no sexista.

Sisè. Incorporar a les seves actuacions i activitats la perspectiva de gènere.

L’Escola Municipal de Música i Dansa tots es va sumar a l’acte presentant l’espectacle audiovisual: MARE TERRA. Una obra d’art produïda i creada per les professores Claudia Steccato i Mafra Romero, les alumnes de cant i el Ballet de l’escola.