98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Sant Andreu de la Barca s’afegeix al manifest que exigeix el manteniment de les inversions al sector de l’automoció a la comarca

Sant Andreu de la Barca s’afegeix al manifest que exigeix el manteniment de les inversions al sector de l’automoció a la comarca

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat han aprovat per unanimitat el Manifest en defensa de les inversions al sector de l’automòbil al Baix Llobregat.

 

151020_consellalcaldes
El manifest assegura que la inversió prevista de 3.300 milions d’euros a la planta de Martorell “sumat a l’esforç i el compromís” dels treballadors “són la millor garantia per a un desenvolupament competitiu i per a la viabilitat present i futura de la planta de Martorell”. El text també reclama al Govern central i a la Generalitat “que mantinguin una actitud activa en la resolució del conflicte que s’ha plantejat, amb la finalitat d’evitar que pugui acabar afectant la planta de SEAT a Martorell, així com els llocs de treball que depenen directament i indirectament de la mateixa”.

El document insisteix en la voluntat de “seguir donant suport i reconeixent” al sector de l’automòbil “com a motor del creixement econòmic i la generació d’ocupació a la comarca” i elogia “l’actitud positiva i responsable” dels treballadors i dirigents sindicals de SEAT, a la qual atribueixen el retorn a la competitivitat de la companyia.

La comarca del Baix Llobregat és una de les més industrialitzades de Catalunya, on el pes del sector industrial dins del PIB comarcal representa el 22,16 %, una xifra superior a la mitjana catalana, que se situa en el 20,35 %.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca Enric Llorca ha recordat que el sector de l’automoció és “fonamental” per a l’economia de la comarca i de la ciutat i ha apuntat que “molts dels nostres veïns són treballadors de SEAT”. Llorca ha destacat que “no només parlem de les persones que treballen directament per SEAT sinó també dels milers de persones que estan empleades a empreses auxiliars, base de l’economia de la zona nord de la comarca”.
Els alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat, expressen el seu suport a l’existència de l’empresa SEAT i demanen a la seva direcció que es portin a terme les inversions previstes, per garantir la viabilitat de l’empresa i dels llocs de treball. També insten a les administracions competents en política industrial, a mantenir una actitud activa en la resolució d’aquest conflicte.

 

ACCEDEIX AL MANIFEST

 

Fotografia: Web Consell Comarcal Baix Llobregat