98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sant Andreu de la Barca habilita un contenidor de vidre per instal·lar la primera gatera per a gats comunitaris de la ciutat

Sant Andreu de la Barca habilita un contenidor de vidre per instal·lar la primera gatera per a gats comunitaris de la ciutat

La gatera és el primer punt tancat d’alimentació per a gats comunitaris i està ubicada a la colònia felina a prop de l’estació de FGC.

 

Usuaris del Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany s’han encarregat de pintar la gatera amb uns colors molt visibles. L’entitat Salvem els Gats s’encarregarà d’alimentar la colònia felina de la zona que compta amb l’autorització del consistori.

La regidora de Medi Ambient i Benestar Animal, Mònica Julià ha destacat que es tracta “del primer punt d’alimentació tancat per als gats comunitaris del municipi, en concret l’hem instal·lat en l’estació de Ferrocarrils de Sant Andreu de la Barca amb el cartell anunciant que és una colònia felina autoritzada per l’Ajuntament i que s’ha de respectar”.


Un contenidor de vidre s’ha habilitat per construir la gatera que compta “amb tres sortides perquè els gats mai es quedin atrapats. En ser un punt tancat, el que evitem és que entrin insectes, perquè es posarà terra de diatomees, que és un insecticida natural. També evitem que entrin coloms i evitem o que els senglars també s’alimentin del menjar que pogués quedar per fora”.

Un recinte tancat i que serà gestionat per l’Associació Salvem als Gats qui “només tindran les claus d’aquest contenidor i controlaran aquest punt concret d’alimentació” ha recordat la regidora de Benestar Animal. Usuàries del Casal de la Gent Gran s’ha encarregat de pintar la gatera, un fet que per la regidora Mònica Julià “és una manera perquè la ciutadania s’integri i es faci seu els projectes”.

Des de l’associació Salvem als gats destquenque “és molt important per a nosaltres perquè ara els gats tindran un lloc on anar a menjar i a refugiar-se”.