98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Sant Andreu de la Barca exigeix mesures per afavorir l’accés a l’habitatge

Sant Andreu de la Barca exigeix mesures per afavorir l’accés a l’habitatge

L’Ajuntament demana que una part dels pisos de protecció oficial de l’Impsol passin a ser de lloguer assequible

Audio de la moció aprovada al ple municipal del 31 d’octubre de 2015

Ajuntament SAB

La moció s’ha aprovat a instàncies de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i, entre d’altres coses, demana la dació en pagament retroactiva i la condonació del deute i que els bancs eliminin de les hipoteques les clàusules declarades abusives pel Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea, encara que els clients no hi demanin.

El text també demana que no es pugui executar la primera vivenda dels hipotecats i dels seus avaladors.

La moció també destaca la necessitat de treballar per aconseguir un lloguer digne. Amb aquesta finalitat exigeix als grans propietaris d’habitatges, com les entitats bancàries, que cedeixin els seus pisos per a la creació d’una borsa de lloguer social.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que “hem de garantir el dret a l’habitatge dels ciutadans en un moment d’especial dificultat”.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca compta des de 2010 amb una Oficina Municipal d’Habitatge que, entre d’altres coses, ajuda als veïns que no poden fer front al pagament d’una hipoteca a evitar el desnonament i poder trobar una sortida digna als afectats. Cada dia l’oficina atén una mitja de 20 casos.

 

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca negocia amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè cedeixi una part dels pisos de protecció oficial que l’Impsol va construir al passeig del Parlament i que estan buits. La promoció consta de 54 pisos i l’Ajuntament vol que una part es dediqui a lloguer assequible per afavorir l’accés a l’habitatge.