98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sant Andreu de la Barca es solidaritza amb el càncer de mama

Sant Andreu de la Barca es solidaritza amb el càncer de mama

El 19 d’octubre és el  Dia Mundial del Càncer de Mama. El càncer de mama és el més freqüent en les dones a Catalunya i s’estima que durant el 2021 es van diagnosticar més de 4.600 casos nous, representant gairebé el 29% de tots els tumors en dones.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol tornar a mostrar la seva solidaritat amb les persones afectades per un càncer de mama il·luminant de color rosa els punts emblemàtics de la ciutat, com ara el Teatre Núria Espert o la font de l’Ajuntament, com a mostra de suport a les persones afectades i a les seves famílies.

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per això, el Departament de Salut, d’acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada 2 anys.

La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se’n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l’obesitat -especialment després de la menopausa-, fer activitat física regularment, reduir el consum d’alcohol i practicar la lactància materna.

L’Ajuntament i l’Associació contra el càncer han organitzat una xerrada que recorda la importància de l’alimentació per prevenir els tumors, també el càncer de mama. La conferència serà el dijous dia 20 d’octubre a la sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert a partir de les 18.30 hores i anirà a càrrec de la nutricionista Olga Muñoz.