98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sant Andreu de la Barca entra en fase de preemergència per sequera

Sant Andreu de la Barca entra en fase de preemergència per sequera

La principal mesura és la limitació de 210 litres de consum d’aigua per habitant i dia, uns  vint litres menys del que es permetien gastar diàriament fins ara durant la fase d’excepcionalitat.

El govern  de la Generalitat ha aprovat la declaració de preemergència per sequera al sistema Ter-Llobregat i rebaixa el límit de consum a 210 litres per persona i dia, 20 menys que fins ara. La declaració entrarà en vigor a principis de la setmana vinent i afectarà 202 municipis de 14 comarques, inclosa l’àrea metropolitana de Barcelona i, per tant, la capital catalana.

El govern parla d’emergència nacional i fa una crida a estalviar el màxim d’aigua per ajornar l’entrada en fase d’emergència prevista en 15 dies, el que suposaria les màximes restriccions.

La pre-emergència que avui s’anuncia i que NO estava prevista al pla de sequera implica mantenir les restriccions actuals però incloure-hi dues de noves: una /rebaixar el consum diari d’aigua per habitant de 230 a 210 litres i dues/ limitar a la meitat el reg dels camps esportius federats de gespa, cosa que afectarà equips com el Barça o el Girona.

A principis de la setmana vinent entraran en vigor les noves restriccions, que afecten prop de 6 milions de persones. També s’aprovaran noves ajudes als pagesos i al desembre es reforçarà la inspecció de l’ACA amb 15 nous inspectors mentre el govern NO descarta portar aigua en vaixells per abastir la ciutadania si s’entra en emergència.