98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sant Andreu de la Barca crea la primera comunitat energètica en col·laboració públic-privada

Sant Andreu de la Barca crea la primera comunitat energètica en col·laboració públic-privada

L’Associació Àrea 8 i l’Ajuntament han constituït la primera comunitat energètica de la ciutat: CED SABARCA.

La comunitat energètica té com a objectiu produir, distribuir i comercialitzar energia creada en espais municipals i en els sostres de les naus industrials.
Actualment està formada per cinc empreses i dues associacions empresarials.
Es tracta de la primera comunitat engergètica de l’Àrea Metropolitana en col·laboració públic privada.

La presentació de la comunitat energètica creada a Sant Andreu de la Barca s’ha realitzat a l’Hotel Bristol i ha comptat amb la participació de  Baltasar Pozuelo, administrador de CED SABARCA AREA 8 SL; l’alcaldessa Ana Alba; el regidor de Promoció Econòmica  i conseller de Sab-URBÀ,  Juan Pérez i Edurne Villabona, CEO d’Orobium Rent.

La comunitat energètica va presentar el seu projecte, pressupostat en 2,2 milions d’euros, a l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), que depèn del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO).

El projecte preveu l’impuls de l’ús del vehicle elèctric, amb la incorporació de 6 cotxes, la posada en marxa de 8 punts de recàrrega per a les empreses i la creació d’una fotolinera amb 10 punts de recàrrega. La iniciativa es completa amb la col·locació de plaques fotovoltaiques per a la gestió de la demanda energètica de les empreses participants i una reserva d’energia per aplicar en cas de pobresa energètica.

Els promotors de la iniciativa preveuen una generació d’energia d’un milió i mig de kWh anuals a la primera fase de posada en marxa, una xifra que podria arribar a mig termini als 15 GWh amb la incorporació de nous sostres de naus.