98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sant Andreu de la Barca celebra de l’11 al 17 de maig la primera Setmana de la Memòria Democràtica

Sant Andreu de la Barca celebra de l’11 al 17 de maig la primera Setmana de la Memòria Democràtica

Un recital poètic i musical basat en el quadre Guernica de Picasso, l’exposició Vencedors i Vençuts, les presentacions dels llibres La niñas de Elna de Marc Solanes i París érem nosaltres d’Andreu Claret i la projecció del documental La maleïda guerra són els actes previstos per la celebració de la primera Setmana de la memòria democràtica a Sant Andreu de la Barca.

El regidor de Cultura, Andreu Mitjans ha destacat els objectius i activitats de la 1a Setmana de la Memòria Democràtica.

Dissabte 11 de maig
19:30 h  –  Teatre Núria Espert

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ
VENCEDORS I VENÇUTS
Una exposició que ens mostra els anys del franquisme i com les persones dels dos bàndols es van anar adaptant a la nova vida.


MÚSICA – POESIA
GUERNICA
20:00 h  –  Teatre Núria Espert
Recital de poesia i música sobre el bombardeig i la interpretació del quadre pintat per Picasso l’any 1937 per donar visibilitats als horrors de la guerra i el bombardeig genocida de Guernica.

Dimarts 14 de maig
19:00 h  –  Teatre Núria Espert

PRESENTACIÓ LLIBRE
LAS NIÑAS DE ELNA
A càrrec de Marc Solanes, autor del llibre i periodista
Llibre basat en la història real de la besàvia de l’autor i les seves 4 filles. Ens explica la història d’unes germanes que recorden haver estat a la Maternitat d’Elna tot i ser massa grans per haver-hi nascut.

Dijous 16 de maig
19:00 h  –  Teatre Núria Espert
PRESENTACIÓ LLIBRE PARÍS ÉREM NOSALTRES

A càrrec d’Andreu Claret, autor del llibre i periodista guardonat amb el Premi Ramon Llull 2023
París érem nosaltres narra l’extraordinària vida d’un exiliat fill de rabassaires que s’enamora d’una joveníssima catalana que també s’ha refugiat a França durant la Segona Guerra Mundial. Enfrontant-se a penúries, persecucions i a la moral establerta, junts descobriran l’amor, la llibertat i París.

Divendres 17 de maig
19:00 h  –  Teatre Núria Espert

DOCUMENTAL LA MALEÏDA GUERRA
Projecció del documental en què la gent gran de Sant Andreu de la Barca  ens explica les seves vivències entorn a la guerra civil al nostre poble.