98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sant Andreu de la Barca acull la presentació de l’Indicador de Benestar Subjectiu elaborat per la Generalitat

Sant Andreu de la Barca acull la presentació de l’Indicador de Benestar Subjectiu elaborat per la Generalitat

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà,  ha participat en una trobada amb dones i entitats referents del Baix Llobregat per donar a conèixer l’Indicador de Benestar Subjectiu que ha elaborat el Govern.

L’acte s’ha celebrat al Teatre Núria Espert i ha comptat també amb la presència de l’alcalde Marc Giribet i regidors del govern municipal.

Abans, la vicepresidenta del Govern, ha visita l’Ajuntament i ha signat el llibre d’honor del consistori.

Tal com ha explicat la vicepresidenta durant la presentació, el Govern va impulsar aquest estudi per conèixer la satisfacció amb la vida a Catalunya i així, poder millorar les polítiques públiques. Per elaborar les primeres estimacions, s’han realitzat més de 4.000 entrevistes i un 40% de les persones entrevistades puntua la seva satisfacció amb la vida entre un 8 i un 10, amb una mitjana de 6,9 sobre 10. Una xifra que situa Catalunya per sobre la mitjana europea (6,7) segons l’últim informe de l’OCDE Better Life Index, i per sobre la mitjana espanyola (6,4), segons l’últim World Happiness Report.

Al llarg d’aquest 2024, es durà a terme la segona fase que inclourà el seguiment del benestar de les persones amb una mostra de 10.000 individus, en 4 onades diferents, i que també analitzarà com evolucionen els 12 factors claus vinculats a la satisfacció amb la vida.

L’informe complet al web indicadorbenestar.gencat.cat

Fotografia: Generalitat de Catalunya