98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sant Andreu de la Barca acull la 2a Trobada d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat Nord organitzada per PIMEC

Sant Andreu de la Barca acull la 2a Trobada d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat Nord organitzada per PIMEC

La sala de plens de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha acollit la trobada  l’objectiu de debatre sobre temes d’interès i d’actualitat econòmica i empresarial com la mobilitat, la millora d’infraestructures i la formació professional.

L’acte ha comptat  amb les intervencions del secretari general de PIMEC, Josep Ginesta; el president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Joan Soler; l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet a més dels alcaldes i alcadesses  d’Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Esparreguera, Martorell, Olersa,Collbató i Castellví de Rosanes. També hi ha estat present  la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Maria Martínez, i el representant de PIMEC al Baix Llobregat Nord, Miquel Costa.

El president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Joan Soler, ha destacat que “els centres de treball amb més parades de transport públic, accessos de mobilitat activa i amb reserva d’aparcament, tenen millors condicions per atraure persones treballadores”. En aquest sentit, Soler ha manifestat que les estratègies per captar empreses i situar-les als polígons d’activitat econòmica (PAE) han d’enfocar-se a “millorar l’accessibilitat en transport públic o mobilitat activa”. Durant la 2a trobada d’alcaldies del Baix Llobregat Nord, el president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet ha proposat algunes mesures per millorar i gestionar la mobilitat laboral com són polítiques d’habitatge per reduir les distàncies als centres de treball ubicats als PAE, millorar l’oferta de transport col·lectiu a través de la col·laboració publicoprivada, incrementar els accessos de mobilitat activa, fomentar plans de desplaçaments d’empresa i la promoció del teletreball i les jornades flexibles.

’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet, ha subratllat la importància d’aquesta trobada per “tractar qüestions que ens ocupen i que ens preocupen i ho hem de fer de la mà de PIMEC, com a principal actor que dinamitza les petites i les mitjanes empreses del territori”. Així mateix, Giribet ha posat en valor l’ecosistema industrial de l’entorn nord del Baix Llobregat, posant èmfasi en les infraestructures com un element indispensable per “generar la riquesa que necessiten els nostres polígons i millorar la situació del sector logístic”.