98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sant Andreu de la Barca acollirà divendres, dues projeccions del festival Docs Barcelona

Sant Andreu de la Barca acollirà divendres, dues projeccions del festival Docs Barcelona

Binu. Història de Dues Estrelles i Casa Reynal, són les dues projeccions que acollirà el Teatre Núria Espert el 10 de maig a partir de les 18h.

 

 

Amb el Docs Barcelona, el festival internacional de cinema documental, es programen fins al  12 de maig, 40 llargmetratges i 10 curts a sales i espais de Barcelona, i en nou municipis més al Docs A Prop, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La 27a edició del Doc Barcelona programa les projeccions al CCCB i els cinemes Renoir Floridablanca i fora de Barcelona a Arenys de Mar, Granollers, La Garriga, Manresa, Martorelles, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Tona.

 

Divendres 10 de maig – 18:00h

Binu. Història de Dues Estrelles
de Guillem Cabra i Mar Clapés

SINOPSI

L’any 1979 El Racó d’en Binu va rebre les dues primeres estrelles Michelin d’un restaurant català fora de Barcelona. En Francesc Fortí i la Francina Suriñach han viscut l’èxit i la decadència d’una cuina que es perd. Els anys 70 i 80 van catapultar la seva gastronomia i des de llavors es resisteixen a la modernitat. El telèfon fa anys que ja no sona, però ells continuen obrint les portes cada dia. Entrar a Binu és un viatge en el temps i a la història de dues estrelles en perill d’extinció.

 

Divendres 10 de maig – 20:00h

Casa Reynal
de Laia Manresa
SINOPSI
Després de la mort de l’àvia de la directora, la seva mare decideix vendre Casa Reynal, la casa pairal situada a Bellvís, al Pla d’Urgell. Amb la seva família es desplaça fins allà per tancar la casa. Mentre endrecen armaris i fan caixes, es van trobant amb rastres del passat familiar i la directora decideix rescatar la biografia de la padrina, marcada pel seu viatge migratori del camp a la ciutat i per la mort del seu fill petit quan tenia vuit anys. És l’inici de la primavera i les orenetes, que fan niu al pati des de fa anys, acaben d’arribar. En realitat, la família fa el mateix que elles: tornar al lloc dels seus orígens. Aquest retorn esdevé un viatge íntim en el temps, que enllaça la història privada de tres generacions amb la nostra història col·lectiva recent.