98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / ‘El rey Lear’ de William Shakespeare al Teatre Núria Espert

‘El rey Lear’ de William Shakespeare al Teatre Núria Espert

 

La companyia Atalaya representa el 26 d’octubre la seva adaptació del clàssic de Shakespeare al Teatre Núria Espert a les 20:30h.

Es tracta d’una companyia especialista el textos clàssic i que tornen a Sant Andreu de la Barca per fer gaudir als espectadors d’una representació excepcional.

Ferran Campmany, tècnic de  Cultura a l’Ajunatment de Sant Andreu de la Barca ha donat detalls de l’obra a Ràdio sant Andreu.

rey lear

 

EL REY LEAR es basa en un conte popular que apareix incorporat a la història antiga d’Anglaterra des del segle XII.

Expliquen les cròniques que el vell Lear va voler conèixer el grau d’afecte de les seves tres filles per designar successora a qui més li estimés. Dos es van desfer en afalacs i la menor li va contestar que l’estimava com a pare i res més. Li va semblar poc al rei, que la va castigar. El temps i les peripècies vindrien a demostrar més tard que era l’única digna del tron que, per fi, després d’una guerra amb les germanes, va acabar aconseguint.

Shakespeare amplia i transforma la trama, infonent una visió personal. Paral·lelament a la pròpia història de Lear plasma la de Gloucester i els seus fills. El resultat suposa una experiència extrema de dolor, bogeria i destrucció expressada cruament i sense reserves.