98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El retard de les obres per enllaçar l’AP7 i l’A2 arriba al Congrés dels Diputats

El retard de les obres per enllaçar l’AP7 i l’A2 arriba al Congrés dels Diputats

 

enllaç autoviaEl retard en l’execució de les obres per enllaçar l’autovia del Baix Llobregat (A2) i l’autopista del Vallès (AP-7) ha arribat al Congrés dels Diputats, que ara haurà de donar explicacions sobre la situació de l’obra.

A petició de l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, el grup parlamentari socialista ha presentat una pregunta a l’executiu espanyol perquè defineixi la situació legal de l’obra i quan es previst que es puguin reprendre els treballs d’una infraestructura que és cabdal per al futur dels municipis de l’entorn però també per a l’economia catalana.

Aquesta és la darrera acció de les que s’han dut a terme des de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca per instar al Govern central a reprendre les obres d’aquesta infraestructura, que es van aturar el mes de desembre de l’any passat.

L’objectiu de l’obra és connectar les dues vies amb un viaducte de 850 metres a una zona per la que passen cada dia més de 200.000 vehicles.

La connexió, per la que està previst que cada dia passin 40.000 vehicles, evitaria fer una volta de 12 quilòmetres per carreteres comarcals.

La major part de l’obra està acabada des de fa 6 anys i durant els darrers dos anys s’han fet dues modificacions de l’obra, que ara s’ha aturat per fer-ne una tercera.

El Consell d’Estat ha d’aprovar ara aquestes modificacions, que han suposat la variació del pressupost, que ha passat de 50 a 76 milions d’euros.