98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Resum i valoracions dels portaveus dels partits polítics del ple municipal del mes de juny de 2024

Resum i valoracions dels portaveus dels partits polítics del ple municipal del mes de juny de 2024

Les formacions polítiques municipals han valorat a l’emissora municipal la celebració del ple.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha celebrat el Ple Muncipal el 27 de juny on ha aprovat  per unanimitatl’Annex al Conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Llobregat i l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, pel desenvolupament del Projecte d’assessoria de mobilitat internacional per a joves, de l’1 de gener de 2024 fins al 30 d’abril de 2026, corresponent a l’establiment dels imports definitius vinculats al pagament del servei especialitzat en mobilitat internacional per a joves.

L’aprovació de l’elaboració i posterior impuls del Pla local d’Educació de Sant Andreu de la Barca, com a eina estratègica de planificació i actuació de llarga durada en matèria d’educació i formació abordant les diverses etapes vitals: primera infància, adolescència, joventut, adultesa, maduresa activa i gent gran ha estat aprovada amb els vots de Fem Sant Andreu, PSC, Som i En Comú Podem. Vox ha votat en contrat i Partit Popular abstenció.

El ple municipal també ha aprovat amb els vots de  FEM, Som i En Comú Podem, una nova modificació pressupostària. El Partit Popular ha votat en contra i abstenció de PSC i VOX.

S’han presentat dues Declaracions Institucionals referents al Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+ i a  l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca al manifest elaborat pel Consell de la Gent Gran de Catalunya, amb motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les persones grans, 15 de juny.

En l’apartat de mocions aprovada ambs els vots de FEM, PSC, Som i En Comú Podem, la moció presentada pel grup municipal En Comú Podem Sant Andreu de la Barca, per a rebutjar les anomenades lleis de la concòrdia i garantir la Llei 20/2022, de 19 d’octubre, de memòria democràtica. VOX  i Partit Popular han votat en contra.

La  moció presentada pel grup municipal del PSC, per a l’adhesió de Sant Andreu de la Barca a la Campanya internacional “Banco Rojo” contra la violència masclista ha estat rebutjada. PSC i Som han votat a favor i FEM, VOX  i En Comú Podem en contra. Abstenció del Partit Popular.

Finalment la moció presentada pels grups municipals de FEM Sant Andreu-AM i En Comú Podem  per l’adhesió a la I Trobada d’abanderats dels pobles LGTBIQ+ de Catalunya ha estat aprovada amb els vots de FEM, PSC, Som, Partit Popular i En Comú Podem. Vox ha votat en contra.