98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Resum i valoracions dels partits polítics del PLE MUNICIPAL del 25 d’abril de 2024

Resum i valoracions dels partits polítics del PLE MUNICIPAL del 25 d’abril de 2024

Les formacions polítiques municipals han valorat a l’emissora municipal la celebració del ple.

El Ple Municipal del 25 d’abril ha aprovat una modificació pressupostària que permetrà destinar 1,7 milions d’euros en inversions. La reforma del Parc de la Solana, la renovació de vuit parcs infantils, l’asfaltatge de carrers, l’adquisició d’immobles o la compra d’un camió grua per a la brigada municipal són algunes de les inversions que es durant la terme.

Aquest punt va ser aprovat amb els vots de FEM, Vox, Som i En Comú Podem. PSC hi va votar en contra i el Partit Popular abstenció.

El ple va aprovar per unanimitat l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla general d’ordenació de Sant Andreu de la Barca del Sector 22, zona industrial Can Sunyer.

Pel que fa a l’aprovació de les al·legacions plantejades per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca al Pla director urbanístic metropolità (PDUM), d’acord amb l’informe de data 22 d’abril de 2024, aquest punt va comptar amb el suport de FEM, Som i En Comú Podem l’abstenció de VOX i els vots en contra de PSC i PP.

A l’apartat de mocions es va aprovar per unanimitat la moció de suport als dictàmens del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat sobre el sistema públic de pensions; l’edatisme a la publicitat i als mitjans de comunicació i viure amb benestar i seguretat.

La moció del Partit Popular per a sol·licitar al govern municipal la presència d’una efígie a Felipe VI a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va ser rebutjada amb 9 vots a favor, 9 en contra i dues abstencions. El vot de qualitat de l’alcalde va decantar la votació i va ser rebutjada.

També va ser rebutjada la moció de VOX per a l’actualització de l’ordenança municipal reguladora de l’ocupació de l’espai d’ús públic mitjançant terrasses al servei d’establiments de restauració.

Aprovada per unanimitat la moció de SOM Sant Andreu de la Barca per a la possibilitat d’implementar els pictogrames en les instal·lacions municipals, per fer més accessible la informació a persones amb TEA.

I les mocions del PSC en suport a les associacions del sector d’atenció a la gent gran i a les persones amb dependència i la moció d’En Comú Podem per a garantir el caràcter públic del Sistema Nacional de Salut van ser aprovades.

El Ple Municipal també va informar sobre la creació de la figura del comissionat. Una nova figura que tindrà un caràcter voluntari i no remunerada per a la persona que ho exerceixi. La proposta de Sebastià Santos com a comissionat de la Via Pública s’ha notificat en el ple municipal d’aquest dijous.

L’alcalde Marc Giribet ha destacat la seva experiència com a industrial i pels seus coneixements sobre el funcionament del consistori i Sant Andreu de la Barca. Giribet assenyala que es tracta “d’una figura que ens ha d’ajudar a millorar l’espai públic a més de millorar els processos de neteja, a millorar el manteniment dels carrers, l’asfalt, els parcs infantils o a millorar els processos dins de l’equip de brigada i seguiment dels contractes que externalitzem en empreses”.

 

DISPONIBLE ÀUDIO I VÍDEO DEL PLE