98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Restaurants de Sant Andreu de la Barca ens expliquen com intenten ser més sostenibles

Restaurants de Sant Andreu de la Barca ens expliquen com intenten ser més sostenibles

Durant aquesta setmana s’està celebrant a Sant Andreu de la Barca la Setmana del Medi Ambient; també s’inicia a escala global la COP28, la Conferència anual de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. Generar els menys residus possibles i contribuir d’alguna manera en ser més sostenibles és dels aspectes que més es tracta, tant de manera individual com en negocis o establiments. Hem parlat amb en Josep Martin, xef i gerent del Restaurant Palau Vell i en Yen Rodeiro, gerent de l’Esquinita del Mojito perquè ens expliquin com intenten ser un establiment de restauració més sostenible.

 

Un dels factors que genera residus és el malbaratament dels aliments. Segons dades de l’OCU, l’Organització de Consumidors i Usuaris, a Espanya, només als restaurants, es llença uns 2.5 kg de menjar diaris, el que acaba suposant un desaprofitament de més de 63.000 tones de menjar anuals. Oferir, tal com fan el Palau Vell i l’Esquinita del Mojito, l’oportunitat d’endur-se’n el que no es mengen els consumidors a casa afavoreix a la reducció de creació de residus, especialment d’aliments.