98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / REPORTATGE: 10 anys de la Residència Vitalia a Sant Andreu de la Barca

REPORTATGE: 10 anys de la Residència Vitalia a Sant Andreu de la Barca

Ràdio Sant Andreu ha realitzat un reportatge especial en motiu dels 10 anys de la residència Vitàlia.

VITALIA 10 ANYS - RÀDIO SANT ANDREU

L’11 d’abril de 2008 s’inaugurava  la residència Vitalia després que l’Ajuntament cedís uns terrenys situats al barri de La Colonia.
Deu anys després és moment de fer balanç i conèixer l’evolució i els canvis en la darrera dècada.

L’alcalde Enric Llorca destaca que en 10 anys han passat més de 800 residents i la seva construcció  era un somni que finalment es va fer realitat

VITALIA 10 ANYS - 04

Guadalupe González és l’actual directora de Vitalia a Sant Andreu de la Barca. Actualment la residència compta amb 212 places i unes 30 més al centre de dia. La directora de Vitalia valora els 10 anys i destaca a Ràdio Sant Andreu els principals valors de la residència a més de fer un repàs pels diferents professonals que hi treballen.

VITALIA 10 ANYS - 12

 

També hem volgut copsar l’opinió dels residents i dels familiars.
Hem conegut els casos de José Luis Garrido que ha visitat a la seva mare Maria i a Pedro Alonso que  té ingressada a la seva dona des de fa quatre anys.

VITALIA 10 ANYS - 11

Un equip de professionals entre personal sanitari, auxiliars, cuina, manteniment i l’equip de psicologia,

Daniel Mendoza és el psicòleg del centre que ha comentat a Ràdio Sant Andreu la seva tasca i la relació amb els pacients i les famílies. Mendoza també ha comentat les activitats que ofereix la residència  i els diferents espais com la sala d’estimulació sensorial que han incoporat recentment.

VITALIA 10 ANYS - 10

Com és el dia a dia en la residència? Ens ho expliquen Enric Valois  i  Juan Isidro Espinosa que és usuari del centre de dia. També ens comenten els serveis que utilitzen i les atencions mèdiques que reben en el mateix centre.

VITALIA 10 ANYS - 05

Després de visitar els diferents espais de la residència arribem a la cuina on ens trobem a les cuineres que ens expliquen els menus que solen fer. Una de les novetats és la  màquina que serveix per  texturitzar els aliments.

VITALIA 10 ANYS - 08

 

GALERIA FOTOGRÀFICA