98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / REPORTATGE ESPECIAL – Tot a punt per la celebració del 30è Descens de Sant Andreu de la Barca

REPORTATGE ESPECIAL – Tot a punt per la celebració del 30è Descens de Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca celebrarà el 9 i 10 de març la trentena edició del Descens Internacional de Sant Andreu de la Barca- Gran Premi Maxxis  organitzat per l’entitat del Moto Club Sant Andreu amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i EsportsSAB.

 

 

Reportatge especial per conèixer les novetats d’aquest any i els orígens del descens a Sant Andreu de la Barca.

El segon cap de setmana de març, Sant Andreu de la Barca viu l’emoció de la cita esportiva més important de l’any. Corredors i afició participen i comparteixen la màgia del descens amb bicicleta BTT. Es tracta d’una modalitat esportiva que consisteix a baixar per un pendent tot terreny, el més ràpid possible amb l’objectiu de posar a prova la velocitat i altres habilitats dels riders.

 

NOVETATS

El president del Moto Club Sant Andreu, Alex Oulego i la responsable de premsa del descens, Gemma Canals destaquen les novetats de la 30a edició que compatarà amb un circuit nou al 50% i també s’han programat activitats per celebrar les trenta edicions.

Un circuit d’un quilòmetre amb un desnivell de 180 metres que durant gairebé trenta anys han trepitjat campions com Steve Peat, Floren Payet, Fabien Barel, Danny Hart, Cedric Gracia, Bernat Guardia o els riders locals, Iván Oulego, Pasqual Canals, Adriàn i Aina González o els  germans Jorba.

SANT ANDREU DE LA BARCA, REFERÈNCIA ESPORTIVA

L’alcalde Marc Giribet i el regidor d’Esports, Miquel Àngel Abril destaquen la importància per a Sant Andreu de la Barca acollira una prova esportiva com el Descens.

 

30 ANYS DE DESCENS, EL ORÍGENS

Lluís Oulego, Pasqual Canals, Jaume Serra , Jordi Jorba i Toni Montes recorden els inicis del descens a Sant Andreu de la Barca i algunes anècdotes viscudes.

L’origen del descens es remunta a la dècada de 1970 als Estats Units d’Amèrica i a Sant Andreu de la Barca des de fa 30 anys se celebra la prova del descens que serveix per iniciar la temporada.
No és casualitat que corredors internacionals i grans riders nacionals competeixin cada any a Sant Andreu de la Barca, ho fan per l’ambient que es respira al circuit i que els recorda a les grans cites internacionals.

EL DESCENS LOCAL I LES NISSAGUES FAMILIARS

Oulego, Jorba o González són alguns dels cognoms de nissagues familiars del descens local.  Parlem amb Ignasi Jorba, Guillem Jorba, Pau Jorba Jorba i Adrián González.

 

IVÁN OULEGO I PASQUAL CANALS, DUES LLEGENDES DEL DESCENS

Dues llegendes del descens local que ha estat riders top durant molts anys. Oulego és l’únic rider que ha participat en totes les competicions i Canals participarà al maig  a la Copa del Món Master 40.
Oulego i Canals conèixen molt bé com ha evolucionat aquest esport.