98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Els ratpenats ajudaran a combatre les plagues a Sant Andreu de la Barca

Els ratpenats ajudaran a combatre les plagues a Sant Andreu de la Barca

Aquest és un dels projectes que durà a terme l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca per controlar i combatre les plagues que poden afectar al camp o a la ciutat.

El programa Via directa de Ràdio Sant Andreu ha parlar amb Sílvia Vila técnica de Medi Ambient i ambientòloga a l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

 

caja_nido_murciélagos_alamo-CM10_2-1024x1020El consistori col·locarà quatre caixes niu als horts urbans de la ciutat per afavorir la presència de ratpenats, una espècie que, donada la seva capacitat de menjar insectes, són fonamentals per mantenir un equilibri natural, sobretot en aquells llocs on l’activitat que s’hi desenvolupa pot afavorir la presència de mosquits.

D’aquesta manera, amb aquesta mesura s’aconsegueix el control de mosquits i es garanteix la conservació de la biodiversitat urbana.

Les caixes niu es col·locaran als arbres i amb una orientació correcta i podran encabir diversos ratpenats (probablement del gènere Pipistrellus).

 Els ratpenats hivernen i ho fan normalment en coves o cavitats profundes que els garanteixen una temperatura constant durant l’hivern i cert grau d’humitat.

Aquests refugis d’hivernada habitualment estan fora del teixit urbà i per tant, és la millor època per dur a terme la instal·lació d’aquestes estructures.

Un cop els ratpenats es desperten del període d’hivernació en el seu retorn a la ciutat disposaran d’un substrat de nidificació ja instal·lat que els ofereix possibilitats de formar colònies de cria.