98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Ràdio Sant Andreu tanca la primera ronda d’entrevistes de l’espai “PORTAVEUS” del 2024

Ràdio Sant Andreu tanca la primera ronda d’entrevistes de l’espai “PORTAVEUS” del 2024

L’emissora municipal ha realitzat entrevistes amb els i les portaveus dels grups polítics municipals per analitzar l’actualitat política de Sant Andreu de la Barca.

Escolta les entrevistes

Miquel Àngel Abril ha declarat a l’emissora municipal que Fem Sant Andreu, encara el nou any “amb ganes i il·lusió per continuar reimpulsant Sant Andreu de la Barca aportant aire nou i fresc”. Abril ha recordat que “estem treballant amb molts aspectes i àmbits com la neteja, el manteniment de la ciutat, el civisme o impulsant nous canals de participació i comunicació amb la ciutadania”.
Sobre les declaracions del portaveu socialista qualificant l’actual govern que no era “modern, sense projecte de futur, feble i amb poca il·lusió”, el portaveu de Fem ha declarat “Màxim respecte per les estratègies i declaracions de totes les forces polítiques, però per introduir un element objectiu de la suposada manca de modernitat que tenim, si es pot mesurar per la confiança que té la gent jove respecte al teu projecte, em sembla que a les passades eleccions va quedar clar, que nosaltres teníem més recolzament per part dels joves”. Ha afegit que “amb aquestes elucubracions subjectives, nosaltres no ens autoavaluem del grau de modernitat que estem tenint, perquè el que volem, és fer és feina i que aquesta feina es noti”. Sobre aquesta qüestió ha recordat aquesta estratègia destructiva que estan utilitzant no sé si és la millor per a tots en general i en particular per a la gent que confia en el seu projecte polític.Dir,  que el rival polític ho fa malament, constantment.
Miquel Àngel Abril també ha destacat la municipalització de la gestió de la zona blava i la millora dels polígons industrials.
Ha recordat el bon funcionament de les Regidories de Barri i la posada en marxa de l’Audiència Pública “una de les nostres constants és augmentar la participació ciutadana i generar espais que la ciutadania tingui diferents canals per poder escurçar la distància entre ciutadania i ajuntament”. El portaveu de Fem ha assenyalat que “necessitem constantment escoltar l’opinió de la ciutadania”.
Sobre el Pla Sant Andreu Millora “ens mostrem molt satisfets dels resultats, perquè s’ha fet una feina molt intensa”.


Juan Pablo Beas ha destacat que “el govern no és modern” i “no està complint amb les expectatives que ells mateixos havien intentat introduir a la nostra ciutat”. Ha assenyalat que “És un govern que no està practicant el canvi que van dir que farien i quan canvien les coses, ho fan a pitjor”. El portaveu socialista ha definit el govern municipal com un govern “que sovint tira molt d’imatge i màrqueting i no de projectes”.
Entre els adjectius que ha fet servir per definir l’actual govern de Sant Andreu de la Barca, el portaveu socialista ha dit que es tracta “Un govern sense projecte de futur, un govern feble i amb poca il·lusió”.
Ha defensat el vot negatiu als pressupostos i les ordenances fiscals i sobre l’Audiència Pública i la participació al ple dels ciutadans ha recordat que “El ple és l’òrgan de comunió dels veïns i veïnes i el ple ha de sustentar la participació ciutadana”. Acusa al govern de “buidar de contingut el ple municipal cap a una altra model”
Sobre la participació ciutadana ha recordat que “la participació van molt més enllà de les Regidories de Barri”. Pel que fa al paper de l’exalcaldessa Ana Alba ha assegurat “Ana ens està ajudant molt i és una persona que sempre hi és per donar un cop de mà. És una persona important per a nosaltres perquè coneix molt bé els temes i ens està assessorant”.

El portaveu de VOX, Antonio López sobre el paper a l’oposició ha afirmat que “Intentarem que es redueix la despesa no necessària i de la mà del Partit Popular treballarem perquè es practiqui encara més el bilingüisme a l’administració”.

Del mig any al consistori sobre l’equip de govern confessa que “no hi ha grans queixes i la música està sonant força bé i la lletra va en consonància,  sincerament no podem tenir grans queixes, però hi ha situacions millorables”. Ha comentat que VOX són nous al consistori i que es van adaptant al funcionament del plenari i que es mostren “Una mica sorpresos perquè sent el govern del partit polític que és, està fent municipalisme i aplaudim que ho facin”.

El portaveu de Vox ha recordat que “Eliminaríem legislació que discrimina homes i dones i que causen enfrontaments i les polítiques d’igualtat”. No creu que els recursos sobre igualtat siguin “pràctics” i que els minuts de silenci que es fan per denunciar els assassinats masclistes “són brindis al sol”. Ha afirmat que “És molt emotiu el minut de silenci, però no és suficient i és temps perdut”.

El portaveu de SOM Sant Andreu, Felipe del Val ha anunciat a l’emissora municipal que proximament inauguraran un local de la formació molt a prop del Centre Cultural Aigüestoses.  Del Val ha recordat la importància de la participació  de la ciutadania en  la política local  a més de recordar quin tipus de turisme podria promoure Sant Andreu de la Barca.

La portaveu popular ha destacat a Ràdio Sant Andreu el paper a l’oposició que està duent a terme el Partit Popular a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.Sonia Aranda ha assenyalat que l’any 2024 el Partit Popular “l’afrontem fent propostes sobre el que li preocupa la ciutadania intentant ajudar i col·laborar amb les nostres propostes perquè siguin acceptades per l’equip de govern”. Aranda ha confessat que “ha canviat una mica el tarannà de l’actual govern, de l’inici a ara. Abans era molt tirant, però ara ha canviat”. Per aquest motiu, la portaveu popular, ha recordat a Ràdio Sant Andreu “Hem començat l’any intentant, sino a encabir totes les idees, a què se’ns pugui escoltar i poder donar la nostra opinió, i si és possible, poder incorporar-les a les propostes de l’equip de govern”.

Ha avançat que presentarà una moció per a la creació d’una oficina municipal antiocupació. Aranda ha explicat a l’emissora municipal que continuarà assistint a l’Audiència Pública, però de moment només ho farà als darrers 15 minuts. Ha recordat que totes les preguntes del públic assistent van dirigides a l’equip de govern “ens sentim com a mers espectadors i és desolador que no despertem en la ciutadania cap mena d’inquietud per saber que opinem l’oposició”.

Hem entrevistat a Isabel Marcos, portaveu d’En Comú Podem. A l’entrevista ha destacat la importància  de l’elaboració d’nan ordenança de Convivència i Civisme. Marcos valora molt positivament el funcionament de les Regidories de Barri i l’Audiència Pública com a forma de participació ciutadana a la política local.

Ha recordat l’Espai Ciutadà contra la violència masclista del primer dijous de cada mes i espera seguir comptant amb la participació de la ciutadania.