98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Què opinen els santandreuencs de la fi de l’obligatorietat de les mascaretes a hospitals, farmàcies i centres sociosanitaris?

Què opinen els santandreuencs de la fi de l’obligatorietat de les mascaretes a hospitals, farmàcies i centres sociosanitaris?

Després de la reunió entre Sanitat i els responsables de les comunitats autònomes, s’ha acordat que les mascaretes deixin de ser obligatòries a farmàcies, hospitals, dentistes i centres sociosanitaris. El proper dimarts es publicarà al Butlleti Oficial de l’Estat i ja serà efectiva aquesta decisió. A partir d’aquell moment serà recomanable el seu ús, especialment quan hi hagi símptomes d’infecció respiratòria. La decisió ve gairebé tres anys després que s’imposés l’obligatorietat de la mascareta en tots els àmbits, el 8 de juliol de 2020.

Aquesta decisió s’ha pres després d’escoltar l’informe tècnic dels experts del centre de coordinació d’alertes i emergències sanitàries, amb el doctor Fernando Simón al capdavant. Amb la fi d’aquesta obligatorietat es posa fi a l’última restricció que quedava a causa de la COVID19.