98.0 fm En directe Signal
Home / Agenda / Què és i com afecta La nova Llei de la Reforma de l’Administració Local?

Què és i com afecta La nova Llei de la Reforma de l’Administració Local?

Dijous 20 de febrer a les 19.00h es farà una xerrada- coloqui a La sala de Conferències de Les Escoles Velles.
El programa Via directa ha entrevistat a Diego Aranda, delegat d’UGT a l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

LLEI REFORMA LOCAL

La xerrada d’aquest dijous  Pserà presentada  per part de l’acalde M. Enric LLorca, i per part dels membres de les seccions sindicals de UGT (Diego Aranda) i CCOO (Mercè Gargallo).
També comptarà amb la participació de Isabel Caire (Secretaria coordinació sector públic CCOO Baix Llobregat),i  de Antonio Olmo (Responsable de administració local de la FSP UGT del Baix LLobregat).

El programa Via directa realitzarà aquesta setmana  un debat sobre la  Llei de Reforma de les Administració Local.

Amb l’entrada en vigor de la Llei de Reforma de les Administració Local  proposada pel Govern central molts dels serveis que actualment ofereixen els ajuntaments  es veuran afectats o podrien desaparèixer.

Centres cívics, programes d’insercions pels joves, transport públic urbà, atenció a dones maltractades, programes esportius, escoles bressol, escoles de música, serveis de neteja viària i els de recollida d’escombraries, centres residencials i ajuda  domiciliària per la gent gran entre d’altres serveis que actualment ofereixen directament els Ajuntaments.

Amb l’entrada en vigor de la reforma es treu als Ajuntaments les competències sobre aquestes matèries per passar-les a les Administracions autonòmiques, sense cap garantia de continuïta no tan sols de la qualitat sinó de la amteixa prestació del servei.