98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Preguntes i dubtes en relació amb les Oficines de Treball

Preguntes i dubtes en relació amb les Oficines de Treball

Indicacions i preguntes freqüents adreçades a la ciutadania davant la crisi sanitària ocasionada pel covid19 elaborades pel servei d’Ocupació de Catalunya 

(ACTUALITZADES 20 DE MARÇ)

oficines_treball
-Es recorda a la ciutadania la prohibició per desplaçar-se excepte en determinats casos.
Les Oficines de Treball no han estat determinades com un dels supòsits autoritzats pel Decret d’estat d’alarma aprovat pel Govern, i, per tant, no s’hi pot anar presencialment.

– Les Oficines de Treball romandran tancades al públic fins a nou avís.

Totes les cites prèvies que havien estat concedides quedaran anul·lades i les Oficines de Treball les reprogramaran en el moment en què sigui possible.

– Diferents tràmits com la renovació de la demanda, els pagaments de la renda garantida, la pròrroga de subsidis i les declaracions anuals de persones majors de 52 anys es realitzaran d’ofici, sense que la persona usuària faci cap actuació.

-Per a qualsevol gestió relacionada amb les prestacions d’atur es pot trucar als telèfons del Servicio Público de Empleo Estatal o bé contactar a través del www.sepe.es

BARCELONA 93.619.09.98

L’atenció telefònica es mantindrà a totes les Oficines de Treball, excepte en les que han estat clausurades o confinades fins a data d’avui. A continuació es detallen les Oficines tancades i els telèfons d’oficines alternatives:

937745096 OT MARTORELL

Es garantiran els drets de les persones beneficiàries i sol·licitants de prestacions. No es tindran en compte els terminis establerts per sol·licitar les prestacions, de forma que no es perjudiqui cap dret. Els tràmits relacionats amb prestacions es poden fer de forma telemàtica tal i com estableix la web del SEPE.
i també telefònicament.

Les renovacions de la demanda d’ocupació queden automàticament prorrogades des del dia 10 de març i/o es realitzaran d’ofici si prèviament havia estat inscrit el demandant. Les inscripcions d’ocupació es podran fer trucant al telèfon de l’oficina de treball o bé enviant un correu electrònic, i es posaran en contacte amb la persona (https://serveiocupacio.gencat.cat/ca/soc/oficines-de-treball/cercador-doficines-detreball/)

-En tot cas recordem que en aquesta situació excepcional els terminis queden suspesos i per tant qualsevol tràmit que s’hagi de realitzar diferent dels anteriors es pot posposar a la finalització de l’estat d’alarma.

– En el cas de les tramitacions relacionades amb la Renda Garantida de Ciutadania també queden automàticament prorrogats tots els terminis. De totes maneres aquest mes de març s’està tramitant la nòmina normalment amb les entrades i sortides habituals, així com les notificacions pertinents de les resolucions emeses aquest mes als usuaris. Es garanteix en tot cas els pagaments de les prestacions. S’està treballant per l’establiment de nous canals per altres tràmits relacionat amb la Renda Garantida de Ciutadania.